5 plante pe care sa le ai mereu in casa

Postat de pe 1 martie 2014
aloe

Pentru a pastra aerul curat in casa tot ceea ce trebuie sa faci este sa te inconjori de plante. Acestea nu doar ca vor face ca locuinta voastra sa arate mult mai bine, ci si sanatatea vi se va imbunatati. De asemenea, intretinerea acestor plante este relativ usoara, fara a va da prea multe batai de cap. Mai jos puteti afla care sunt toxinele pe care anumite plante de apartament le elimina.

Aloe vera este o planta extrem de usor de intretinut. Este recunoscuta ca fiind iubitoare de soare, filtrand aerul din casa, eliminand benzenul si formaldehidele, substante care sunt emanate de catre vopseluri sau de catre produsele chimice de curatat.

Gerbera iese in evidenta prin culoarea sa stralucitoare dar si prin mirosul sau placut. Aceasta planta elimina atat tricoloretilena, substanta prezenta in produsele de curatenie, cat si benzenul, care poate fi gasit in cerneala si vopsea. In cazul in care va ganditi sa aveti aceasta planta in casa, va recomandam sa ii gasiti un loc langa masina de spalat.

Daca aveti in casa limba soacrei, fiti siguri ca substantele chimice prezente in produsele de curatat, servetelele igienice sau in hartia igienica vor fi eliminate. Planta are nevoie doar de un mediu umed si de un ghiveci pe care sa il asezati in baie.

Crizantema este o floare foarte frumos colorata care va conferi locuintei voastre o alta aura. Recunoscuta ca fiind iubitoare de soare, crizantema trebuie asezata in lumina soarelui pentru a putea ajuta la eliminarea benzenului prezent in vopsele, produsele de plastic, detergenti si lipici.

Crinul pacii este o planta care iubeste umbra si necesita a fi udata o data pe saptamana. Aceasta are un aspect foarte placut si emana un miros incredibil, care va schimba radical locuinta voastra. Planta ajuta la eliminarea unor substante care pot dauna sanatatii. Printre aceste substante se gasesc: formaldehide, benzen, toluen, xilen, tricoloretilena si compusii chimici volatili.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>