Acvariul, element Feng Shui de marca

Postat de pe 11 iulie 2014
acvariu.feng.shui

Probabil stiati faptul ca acvariul reprezinta un element de Feng Shui in adevaratul sens al cuvantului. Acesta are rolul de a degaja o stare de calm, echilibrand energiile in acelasi timp. Mai mult decat atat, cu siguranta iti va da o stare de bine.

Asadar, de ce sa nu te bucuri din plin de cateva clipe de relaxare, uitandu-te la acvariul cu pesti in timp ce iei o pauza bine meritata in timpul serviciului?

De asemenea, ar trebui sa te gandesti si la starea de bine a celor care vor numi acel acvariu locuinta: plantele si pestisorii.

Daca pana in momentul de fata nu ai avut un acvariu, noi iti recomandam sa incepi cu unul de volum relativ modic, de circa 50 de litri. Acesta este un acvariu ideal pentru aproximativ 10 pestisori. Cat despre accesoriile de acvariu, este recomandata instalarea unui incalzitor cu termostat (care are rolul de reglare a temperaturii apei), a unei pompe de aer, a unui filtru si a unui furtun care iti va permite sa schimbi periodic apa din acvariu.

Mai mult decat atat, poti incorpora si o serie de elemente de decor cum ar fi pietrisul colorat sau rocile dure care nu se vor sfarma in timp sub actiunea apei. Pentru a fi sigur ca vei alege tot ceea ce este mai potrivit pentru acvariul tau, cere sfatul vanzatorului din cadrul pet shop-ului, care iti va permite sa le alegi pe cele mai bune atat ca dimensiune, cat si ca pret.

Pestisorii ar trebui alesi in cunostinta de cauza. In functie de specia din care fac parte, pestisorii au diferite preferinte. Unii prefera o temperatura mai ridicata sau mai coborata a apei. De asemenea, unii se impaca bine cu pestii din alte specii, pe cand unele tipuri de pesti sunt bataiosi. Daca te decizi sa ai mai multe specii de pesti in acvariu, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte precum: pH-ul apei, temperatura si hrana. Toate aceste aspecte ar trebui sa fie in concordanta cu preferintele pestilor.

Plantele au doua intrebuintari majore in cadrul unui acvariu. Acestea furnizeaza oxigen si consuma majoritatea substantelor organice descompuse in bazin. Pe de alta parte, acestea confera un aspect estetic placut ochiului, camufland accesoriile acvariului. Plantele se aleg, de regula, in functie de doua criterii: rezistenta si pret.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>