Care plante tropicale se potrivesc locuintei tale?

Postat de pe 24 iulie 2014
Anthurium.plante.exotice.locuinta

In ultima vreme, a inceput sa apara si pe la noi prin tara tendinta de decorare a locuintei cu plante tropicale. Motivul? Unul extrem de simplu: aspectul exotic si neobisnuit pe care acestea il confera.

Printre cele mai cunoscute specii de plante tropicale intalnite in locuinte se numara: Anthurium, Billbergia, Guzmania, Tillandsia si altele. Acestea sunt extrem de populare deoarece nu sunt pretentioase absolut deloc cand vine vorba de intretinutul acestora, facand flori absolut superbe.

Anthurium, cunoscuta si sub denumirea de Pasarea flamingo poate creste pana la 80 cm inaltime. Aceasta are niste frunze foarte mari de o culoare verde intens, cerate, dar si flori extrem de frumoase numite spate, de culoare rosie. Pasarea flamingo iubeste locurile in care umiditatea este ridicata iar temperatura este cuprinsa intre 10 si 33 de grade Celsius.

Totusi, daca doriti sa va bucurati de aceasta planta in locuinta voastra, trebuie sa fiti constienti ca orice depasire a acestori limite va duce la o ofilire a frunzelor si a florilor sau la oprirea cresterii. Nu in ultimul rand, un fapt mai putin cunoscut este ca Anthurium este o planta toxica.

Aechmea este o planta tropicala care poate avea frunze ce depasesc 1 metru, dispuse in forma de rozeta. Acestea au un aspect arcuit si sunt zimtate pe margini. Totusi, floarea acestei plante apare doar dupa 2-3 ani de la plantare. Aceasta planta necesita multa lumina in timp ce temperatura minima nu trebuie sa depaseasca 15 grade Celsius.

Lacrima reginei sau Billbergia dupa denumirea ei latineasca este tot o planta epifita care se face remarcata prin frunzele lungi si florile tubulare de o culoare albastra sau violeta. Aceasta planta este putin mai dificil de intretinut, avand nevoie de temperaturi intre 10-25 grade Celsius, dar si expunere la semi-umbra si evitarea umiditatii ridicate din aer si substrat.

Guzmania este o alta planta tropicala ale carei frunze creaza o rozeta din care se ridica o bratee pe care vor aparea flori foarte mici si galbui.

Pana roz sau Tillandsia este o planta tropicala care face parte din familia bromeliilor, care se face remarcata prin aspectul interesant al florilor exotice de culoare mov-albastra, care apar pe bracteea roz.

Nu in ultimul rand, o alta idee perfecta de decorare a locuintei o reprezinta Crinul pacii sau Spathiphyllum, Spatifilum. Aceasta confera locuintei un aer exotic si extrem de placut datorita florilor in forma de spic, de culoare alba sau galbuie. Aceasta este o planta care se poate adapta extrem de usor la orice conditii, neavand nevoie de ingrijiri speciale. Mai mult decat atat, conform specialistilor, crinul pacii are rolul de a purifica aerul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>