Ce alimente nu trebuie pastrate la frigider?

Postat de pe 25 mai 2014
alimente-pastrare-frigider

In zilele noastre, oamenii au tendinta de a pastra toate alimentele la rece, in frigider pentru a le prelungi durata de viata si pentru a evita alterarea acestora. In mod paradoxal, exista anumite alimente care, odata stocate in frigider, incep sa se altereze. Totusi, acest lucru nu se refera la faptul ca aceste alimente nu mai pot fi consumate, ci la faptul ca isi pierd din calitati, precum aroma sau textura fina si proaspata. Iata 8 alimente care nu ar trebui sa fie in frigiderul tau, ci depozitate la temperatura camerei.

Pastrarea la frigider a rosiilor va duce implicit la pierderea aromei. Acest lucru este determinat de temperaturile extrem de scazute care impiedica procesul de coacere al tomatelor. De asemenea, datorita pastrarii acestora in frigider, rosiile vor avea o textura fainoasa, pe alocuri alterata. Temperaturile din frigider distrug membranele din interiorul pulpei, astfel facand din tomate un aliment mai putin placut la gust. De regula, rosiile ar trebui tinute la temperatura camerei fie intr-un cos de fructe sau un recipent fara capac.

Cartofii tinuti la frigider vor determina amidonul din cadrul acestora sa se transforme mult mai rapid in zaharuri. Rezultatul acestei modificari este consumul de cartofi mai dulci cu o textura nisipoasa. Se recomanda depozitarea cartofilor in pungi de hartie, intr-un loc racoros si ferit de lumina. Prin folosirea pungilor de hartie vei permite aerului sa patrunda si sa circule in punga, spre deosebire de pungile de plastic. De asemenea, acest lucru impiedica sau cel putin intarzie incoltirea cartofilor.

Ceapa tinuta o perioada mai lunga la frigider va deveni suculenta si moale. Chiar daca trebuie pastrata si aceasta intr-un loc uscat si racoros, se recomanda depozitarea acesteia intr-un loc separat de cartofi.

Usturoiul pastrat la frigider va incolti, se va deshidrata si va mirosi a mucegai, astfel nemaiputand fi consumat. Precum in cazul cepei si al cartofilor, se recomanda depozitarea acestuia intr-un loc uscat si racoros.

Pentru a evita ca mierea de albine sa se cristalizeze, nu o depozita in frigider. Un motiv pentru care aceasta ar trebui pastrata la temperatura aerului este ca mierea nu se altereaza.

Iar daca in fiecare dimineata te bucuri de o ceasca de cafea, rezista tentatiei de a o stoca in frigider. Astfel nu doar ca vei impiedica pierderea aromei, dar vei evita si imbibarea mirosurilor de mancare in cadrul acesteia. Pastreaza cafeaua intr-un recipient inchis, intr-un loc uscat si racoros.

Un aliment atat de sublim precum uleiul de masline nu ar trebui sa fie niciodata depozitat in frigider. Pentru a evita ca textura acestuia sa devina vascoasa, depoziteaza-l intr-un loc intunecat, uscat si racoros, la temperatura camerei.

Daca obisnuiesti sa tii painea la frigider, probabil ai constatat ca aceasta se usca foarte repede. Iar daca vei dori sa o consumi peste doar cateva zile, se poate depozita la congelator, invelita intr-o punga de hartie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>