Cum sa iti alegi hota pentru bucatarie

Postat de pe 29 octombrie 2013
hota.de.bucatarie

Hota pentru bucatarie nu mai este demult un moft, ci o necesitate. Hota de bucatarie de ajuta sa scapi de mirosuri, dar si de aburul care creste umiditatea in casa. In acelasi timp, scapi si de funinginea, grasimea sau fumul care s-ar depune pe mobila, pereti sau tavan.

Cand iti alegi hota, poti opta pentru unca care sa fie incorporabila sau independenta, una cu putere mare sau una cu putere medie de absorbtie. In mod obligatoriu, trebuie sa fii atent ca hota sa aiba un sistem care sa micsoreze zgomotul. Exista hote pentru bucatarie cu senzori si hote progamabile.

Cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le stii atunci cand iti alegi hota pentru bucatarie:

 • Burlanul de evacuare ideal are lungime de circa 2 metri. In cazul in care burlanul de evacuare este mai lung, are nevoie de un sistem suplimentar de ventilatie care sa ajute drenajul aerului. Burlanul nu trebuie sa aiba mai mult de doua coturi, iar coturile trebuie sa fie realizate in unghi drept.
 • Evacurea exterioara. Alege o hota pentru bucatarie cu evacuare exterioara, pentru ca cele fara evacuare sunt mult mai costisitoare si au o capacitate mica. Acestora din urma trebuie sa le schimbi periodic filtrele, foarte scumpe.
 • Capacitatea hotei. Capacitatea hotei din bucatarie trebuie sa fie in acord cu domensiunea bucatariei. Pentru o bucatarie cu suprafata de 7 mp, de exemplu, poti alege o hota cu capacitate mica, dar pentru o bucatarie peste 8 mp ai nevoie de o hota puternica. Conteaza si inaltimea bucatariei. Cu cat este mai inalta, capacitatea hotei trebuie sa creasca pentru ca aceasta sa-si pastreze randamentul.

O hota pentru bucatarie cu latime mare este mai eficienta chiar si la capacitate mica. Latimea minima a hotei trebuie sa fie egala sau mai mare decat latimea aragazului. Inaltimea de montare a hotei are valori standard. Daca folosesti gaz, hota se monteaza la 80 centimetri de la suprafata, pentru a preveni aprinderea stratului de grasime acumulat in filtre, iar daca plita este electrica hota poate fi instalata la inaltimea de 70 centimetri.

2 Comments

 1. marincu terezia

  1 noiembrie 2013 at 8:50

  cum se curăţă o hotă aşa mare ,ce soluţii să folosesc,oţetul este bun şi pentru perete în baie unde apare mucegai?

 2. meteo.ro

  1 noiembrie 2013 at 9:17

  Cu o carpa / laveta inmuiata in otet se poate curata hota foarte usor. De asemenea, otetul va scapa si de mucegai. Aveti mai multe detalii aici: http://revista.meteo.ro/casa-gradina/cum-poti-inlocui-solutiile-de-curatat-cu-o-sticla-de-otet/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>