Cum sa-ti amenajezi camara din bucatarie?

Postat de pe 22 aprilie 2014
pantry

Foarte multe persoane nu prea stiu cum sa utilizeze spatiul din camara bucatariei la potentialul ei maxim. Tocmai de aceea ne-am gandit sa iti oferim cateva idei de amenajare in cazul in care ai ca anexa o camara in bucatarie.

In primul rand, camara trebuie amenajata in functie de unele detalii specifice: trebui sa ai in vedere daca aceasta are aerisire individuala si daca este spatioasa sau mai mica. In cazul in care camara are aerisire aceasta este ideala pentru a depozita legume, fructe dar si conserve. Daca nu are aerisire, poti oricand monta un ventilator. Daca te afli printre norocosi iar camara ta este mare, poti depozita pe langa alimentele neperisabile si unele electrocasnice pe care nu le utilizezi in mod frecvent.

Totusi, cea mai buna modalitate de a-ti amenaja camara din bucatarie este prin adaugarea de raftur cu inaltimi diferite. Astfel vei putea sa gasesti cu usurinta ceea ce cauti. Mai mult decat atat, organizarea camarii cu rafturi este cea mai eficienta deoarece poti aseza obiectele mici si mari cu usurinta astfel incat sa gestionezi cat mai bine spatiul disponibil. In plus, poti folosi si unele ladite de lemn sau cosurile de nuiele in care se pot depozita legume si fructe. Acestea isi vor pastra temperatura de confort la intuneric.

Iar daca vinul este unul dintre ingredientele pe care le folosesti la multe retete, poti adauga un rastel in camara, astfel incat sa ai mereu sticlele la dispozitie. Camara reprezinta locul ideal de depozitare a alimentelor neperisabile cum ar fi borcanele sau alte recipiente de sticla. Prin folosirea acestor recipiente poti gasi extrem de usor ceea ce cauti, dar le poti si refolosi. Nu uita sa folosesti etichetele autoadezive pentru a-ti usura din munca.

Cutiile si recipientele din platic si caryon reprezinta o alta modalitate de amenajare a inceparii. Tine minte faptul ca pentru a te putea bucura eficient de camara ta trebuie sa pastrezi ordinea si sa verifici periodic ceea ce se afla in incapere. In acest mod vei putea preveni din timp riscul ca alimentele tale sa se strice sau sa se altereze. De asemenea, cel putin o data pe an, de regula toamna, camara ta trebuie igienizata. Iar in cazul in care crezi ca nu este suficient, acelasi lucru poti sa il repeti si primavara.

Curata si dezinfecteaza peretii de mucegai si previne raspandirea de microorganisme prin folosirea solutiilor anti-mucegai. Si rafturile trebuie sa primeasca o anumita doza de atentie din partea ta, astfel incat acestea sa fie mereu curate si uscate. Sterge si laditele sau rafturile cu substante care inlatura mucegaiul. De asemenea, inveleste rafturile in hartie pentru a proteja lemnul si pentru a absorbi umezeala. Aceasta trebuie schimbata in mod periodic. Poti face acest lucru cand te decizi sa igienizezi incaperea sau daca observi depuneri multe de praf.

O bucatarie organizata inseamna o amenajare eficienta a bucatariei, iar pentru ca bucatele tale sa iasa mereu gustoase, asigura-te ca vei gasi mereu in camara ingredientele de care ai nevoie pe o perioada mai lunga de timp.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>