Nu uitati florile afara sau in balcon

Postat de pe 21 octombrie 2013
flori in casa

Chiar daca pana acum toamna din acest an a fost frumoasa, cu multe zile insorite, iar meteorologii au anuntat ca frigul si zapezile vin dupa data de 20 noiembrie, nu pierdeti din vedere ca, pe timpul noptii, temperaturile scad sub 10 grade Celsius. In acest caz, plantele tinute afara sau intr-un balcon insuficient izolat termic, trebuie bagate in interior, pentru a ne se deteriora sau chiar a ingheta.

Spalati ghivecele, curatati plantele de frunzulitele uscate, apoi bagati-le in interior.

Ca sfat, puneti plantele cat mai aproape de fereastra, dar atentie la calorifere, acestea pot arde plantele. O solutie in acest caz ar fi sa izolati pervazul pe care puneti plantele cu o placa de polistiren sau lemn, care poate depasi putin nivelul caloriferului.

Alte sfaturi

  • Nu uitati sa va rasfatati un pic florile. O pulverizare pe frunze cu apa la temperatura camerei face ca praful sa dispara si sa creasca umiditatea relativa in preajma plantei.
  • Desi nu este sezon de transplantare, daca unele plante au nevoie de ghiveci mai mare, puteti sa le mutati cu colet de radacini cu tot in alt ghiveci si sa completati pamântul de jur-imprejur. Nu asezati plantele la mai mult de 50 cm de fereastra.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>