O casa din Romania a fost inclusa in top 10 al celor mai reusite locuinte cob din lume

Postat de pe 22 octombrie 2013
casa.verde.banat

Casa Verde proiectata de arhitectul Ileana Mavrodin a fost inclusa intr-un top 10 al celor mai reusite locuinte cob din lume.

Casa verde este singura casa de cob din Romania prezenta pe harta constructiilor ecologice din lume. Cobul este un material de constructie similiar paiantei, compus din lut, nisip, apa si paie si se deosebeste de paianta prin faptul ca se framanta pana ajunge la consistenta aluatului de paine.

Experimentul ecologic este amplasat pe malul drept al Nerei la iesirea din chei, vis-a-vis de satul Sasca Romana. Menirea acestei casute este sa va inspire si sa va implice in acest gen de arhitectura.

Site-ul naturalhomes.org include Casa verde intr-un top 10 al celor mai reusite locuinte cob din lume, alaturi de alte locuinte din Canada, Marea Britanie, SUA, Ucraina, Africa de Sud.

Casa verde este prezentata drept: “una dintre locuintele cob construite de arhitectul si constructorul natural Ileana Mavrodin. Ea, impreuna, cu alti cativa, folosesc materiale naturale in Romania pentru a ajuta oamenii sa redescopere traditia locala si spiritul de comunitate”.

Citeste articolul integral pe Imobiliar.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>