Pericolul produselor de curatat si solutii naturale pentru a le inlocui

Postat de pe 3 iulie 2014
produse-curatat-pericol-sanatate

Produse precum degresantul pentru aragaz, detartrantul, solutia de sters faianta sau chiar si detergentii de rufe si de vase contin anumite substante cu un potential toxic extrem de mare. Iata pericolele la care te expui cand folosesti produsele de curatat si substitutele naturale ale acestora pe care ti le recomandam:

Printre substantele toxice intalnite in produsele de curatat se afla amoniacul si hidroxidul de sodiu, cunoscut si sub numele de soda caustica. Totusi, acestea sunt doar cele mai cunoscute, existand foarte multe altele care iti pot pune sanatatea in pericol. De exemplu, vaporii de amoniac iti vor irita pielea, ochii, gatul, dar si plamanii, fiind extrem de periculos in special pentru persoanele care sufera de astm.

In momentul in care un produs care contine amoniac intra in contact cu unul pe baza de clor, un gaz extrem de toxic se formeaza. Astfel, trebuie sa aveti atentie extrem de mare cand combinati produsele pentru curatat. De asemenea, clorul in contact cu pielea are un rol iritant, putand crea probleme si sistemului respirator. In cantitati mari, clorul este extrem de toxic si pentru ficat.

Hidroxidul de sodiu este extrem de coroziv, “arde” ochii, pielea, dar irita si caile respiratorii. In cazul in care nu stiati, acest compus chimic este extrem de des intalnit in randul produselor de curatat cuptorul, de desfundat tevile sau de dezinfectat toaleta.

In cazul expunerii la cantitati relativ mari prin inhalarea vaporilor sau prin ingerare, efectele vor fi aproape instantanee. Totusi, trebuie luate in calcul si efectele cronice, care, de regula, apar in urma unei expuneri prelungite la cantati mici de toxine. De indata ce ai terminat folosirea unui produs toxic pentru curatarea casei, toti vaporii din solutie vor persista in aer fiind inhalati in cantati foarte mici. Iar daca acest lucru nu ar fi fost suficient, produsele vor patrunde in corpul tau in cazul in care nu porti manusi. De asemenea, un mare risc consta si in ingerarea resturilor depuse pe obiectele din casa cum ar fi furculitele, farfuriile, etc.

Efectele acestor tipuri de produse sunt extrem de variate. Daca unele au efect cancerigen, altele pot duce la crize de astm sau alergii care ar putea afecta bebelusul la o persoana insarcinata. In cazul in care o persoana este expusa o perioada prelungita de timp, efectele acestor solutii se vor vedea si asupra rinichilor si a ficatului.

Iar daca nu stii cum ai putea inlocui produsele toxice fara a-ti pune sanatatea in pericol, afla ca exista anumite solutii naturale care te vor ajuta sa-ti faci casa luna bec. Substante precum bicarbonatul de sodiu, otetul, sucul de lamaie, sarea, sapunul sau alcoolul sunt ingrediente ideale pentru a reda stralucirea de odata casei tale fara a fi nevoie de substantele toxice. fără să te supui niciunui pericol.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>