Soare cu dinti? Pune-l la treaba cu ajutorul unui colector solar!

Postat de pe 4 februarie 2014
colector solar

Facturile mari din timpul sezonului rece dau peste cap bugetul multor familii. In special, facturile la incalzire si apa calda, despre care multi romani spun ca ii aduc la sapa de lemn, fara ca macar sa le asigure confortul pe care si-l doresc.

Pentru cei care viseaza sa faca economii iarna, exista o solutie moderna, care se bazeaza pe cea mai ieftina si de incredere sursa de energie: Soarele. Desi iarna este frig, Soarele este inca la datorie si poate genera, chiar si intr-o zi scurta si mohorata, o energie de peste 200 de wati/metrul patrat. Instalatia care colecteaza aceasta energie si o transforma in apa calda menajera se numeste colector solar.

Colectorul este la prima vedere asemanator cu panourile fotovoltaice, doar ca nu produce energie electrica, ci termica, iar pretul este mult mai accesibil: intre 800 si 2.100 de lei, in functie de puterea instalatiei.

Colectorul solar stocheaza energia intr-un rezervor cu apa menajera, care este apoi folosita fie la spalat, fie la incalzirea locuintei. De regula, colectorul nu este folosit independent, ci este conectat la instalatiile deja existente in gospodarie.

Consumul de energie scade, deoarece este mult mai rapid si mai economic pentru instalatiile conventionale sa ridice temperatura apei, spre exemplu, de la 40 de grade la punctul de fierbere decat de la 10 grade la punctul de fierbere.

Concret, colectorul solar poate genera economii de ordinul sutelor de lei pe sezon, in functie de puterea instalatiei si de marimea locuintei. Expertii spun ca, in medie, o astfel de instalatie isi amortizeaza costurile in aproximativ 8 ani de utilizare.

Aflati mai multe despre aceste dispozitive de la compania care le comercializeaza in Romania eGlobalMarket

Puteti obtine informatii suplimentare la telefonul 0757.567.572 sau prin email la: [email protected].

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>