Cum sa ne vopsim parul acasa?

Postat de pe 10 noiembrie 2014
par.vopsit

Cu totii avem nevoie de o schimbare de look macar din cand in cand. Insa, uneori, lipsa banilor sau a timpului ne impiedica sa ajungem la un salon de infrumusetare. Prin urmare, ne vopsim singure sau rugam o prietena sa ne ajute.

Pentru multe din femei, schimbarea culorii parului este o alegere foarte dificila. Inainte de a alege culoarea, trebuie sa tinem cont de culoarea pielii. Spre exemplu, femeile cu pielea mai inchisa la culoare vor fi avantajate de tonurile de rosu, violet dar mai ales ciocolatiu. Aceasta din urma, daca are si reflexii aurii va conferi chipului o nota foarte calda.

De asemenea, foarma chipului ste extrem de importanta in alegerea noii culori de par. Culoarea aleasa trebuie sa creeze iluzii optice care sa ascunda din imperfectiunile chipului. Daca ai chipul micut si slabut, alege sa intensifici culorile pe laterale si evita partea superioara a capului. Daca ai fata rotunda, trebuie sa te vopsesti “in ape” iar culoarea finala sa nu difere cu mai mult de doua tonuri decat cea naturala.

In continuare iti prezentam o lista de greseli frecvente atunci cand ne vopsim parul acasa. Incearca sa le eviti si vei avea parte de un look cu totul deosebit!

  • Se aplica prea multa vopsea decat este necesar! Intinderea acesteia este determinata atat de lungimea cat si de grosimea firului de par. Nu este nevoie sa exageram cu vopseaua deoarece in primele 10 minute aceasta intra in firul de par, iar ulterior se fixeaza, lucru care va poate induce in eroare.
  • Ne acoperim parul in timp ce substanta ationeaza! Este foarte gresit. In timpul actionarii produsului, parul trebuie lasat descoperit. In acest caz, amoniacul se va elibera si nu va afecta foarte grav textura firului de par.
  • Utilizarea uscatorului de par pentru a grabi procesul de vopsire! Nu este o optiune potrivita, deoarece substanta trebuie sa actioneze in mod natural. Daca veti folosi uscatorul, produsul se va deteriora si nu va mai actiona corect.
  • Astepti prea mult timp pana aplici vopseaua! Nu trebuie sa treaca prea mult timp intre prepararea produsului si aplicarea lui. Apa oxigenata isi pierde din puterea de colorare, astfel la final rezultatul nefiind foarte vizibil.
  • Utilizati vopseaua de par pentru vopsirea sprancenelor sau a genelor! Pentru vopsirea acestor locuri sensibile exista produse special concepute. Nu trebuie folosita vopseaua de par deoarece contine produse chimice extrem de puternice.
  • Ne vopsim pe parul recent spalat! Influenteaza in mod negativ rezultatul final. Parul trebuie sa fie spalat cu cel putin 3 zile inainte de procesul de vopsire. Acelasi lucru se intampla si in cazul resturilor de fixativ sau geluri de par.
  • Vopsirea parului inainte de 15 ani! Schimbarile hormonale din perioada pubertatii influenteaza metabolismul intregului corp. De asemenea este nepotrivit sa se aplice vopseaua in cazurile de calvitie prematura sau pierderi masive de par.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>