Beneficiile ciocolatei asupra sanatatii

Postat de pe 17 februarie 2014
ciocolata

Nu cred sa existe persoana care sa fi mancat ciocolata si sa nu ii fi placut. Ce sa nu-ti placa la eat Este gustoasa, dulce si sanatoasa. Ciocolata neagra este recunoscuta pentru beneficiile sanatoase care ti le confera si nu doar pentru a-ti satisface poftele. Mai jos va vom prezenta cateva dintre beneficiile pe care ciocolata le are asupra sanatatii.

Conform unui studiu realizat de niste cercetatori suedezi, ciocolata scade riscul producerii de infarct. 45 de grame de ciocolata neagra consumata saptamanal reduce riscul producerii atacurilor de cord in randul femeilor cu aproape 20%. Acest fapt se datoreaza flavoidelor din ciocolata care au rolul de a proteja inima.

In cadrul unui studiu realizat in Marea Britanie s-a determinat ca la 90 de minute dupa consumul de ciocolata neagra, participantii au reusit sa obtina rezultate mai bune la testele logice. De asemenea, efectul ciocolatei se mentine si la persoanele care sunt trecute de 70 de ani.

In cazul in care nu stiati, ciocolata ajuta la recuperarea musculara dupa un efort fizic intens. Mai mult decat atat, ciocolata are rolul de a reduce oboseala si de a mari rezistenta organismului. Toate aceste concluzii au fost trase de catre cercetatorii care au efectuat studiul in cadrul Universitatii din Indiana.

Consumul a 40 de grame de ciocolata neagra ajuta la reducerea hormonului stresului. Specialistii sunt de parere ca persoanele care sufera de anxietate se pot “trata” intr-un mod mult mai placut, starea lor de spirit imbunatatindu-se exponential.

Colesterolul bun poate profita de pe urma consumarii de ciocolata neagra deoarece se mentine un nivel optim intre colesterolul bun si cel rau. Conform unor studii, ciocolata neagra subtiaza sangele si imbunatateste circulatia sangvina.

Poate ca cel mai surprinzator beneficiu faptul ca ciocolata neagra ajuta la scaparea de tesutul adipos nedorit. Un studiu realizat la Universitatea din California demonstreaza ca ciocolata neagra imbunatateste metabolismul in cazul consumului in cantitati rezonabile.

Totusi, aceste beneficii se pot vedea asupra organismului doar in cazul consumului de ciocolata cat mai putin procesata, din cacao pura si fara zahar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>