Beneficiile cojii de lamaie

Postat de pe 6 februarie 2014
lamaie

Este un lucru bine cunoscut ca lamaile detin proprietati curative foarte bune, motiv pentru care nimic din ele nu trebuie aruncat. Lamaile pot avea diferite intrebuintari, cum ar fi oferirea unui gust bun apei sau un plus de gust unor preparate din bucatarie, sau pot chiar ajuta la curatarea obiectelor din casa. Desi foarte multa lume foloseste doar sucul si pulpa din lamai, coaja poate avea diferite intrebuintari. Iata si cateva dintre cele mai mari avantaje in cazul in care decideti sa folositi coaja de lamaie.

Coaja de lamaie ofera mai multe vitamine deoarece contine de 5-10 ori mai multe vitamine decat sucul fructului. Printre aceste vitamine regasim Vitamina A, Vitamina C, calciu, potasiu, magneziu si beta caroten.

De asemenea, aceasta poate ajuta in lupta impotriva cancerului deoarece distruge elementele toxice prezente in organism, ceea ce determina organismul sa elimine elementele cancerigene. De asemenea, coaja de lamaie contine si componenti cum ar fi salvetrol Q40, agent cunoscut ca lupta pentru eliminarea celulelor cancerigene. De asemenea flavonidele joaca un rol important in lupta impotriva cancerului deoarece acestea impiedica divizarea celulelor cancerigene. Asadar, putem afirma faptul ca un consum frecvent de coaja de lamaie poate ajuta la prevenirea cancerului de san, de colon sau de piele. O serie de cercetatori care au efectuat un studiu referitor la dezvoltarea celulelor cancerigene au ajuns la concluzia ca un ceai cu coji de lamaie inhiba dezvoltarea acestor celule.

Mai mult decat atat, coaja de lamaie imbunatateste sanatatea oaselor datorita prezentei vitaminei C si a calciului in aceasta. Prin urmare, consumul frecvent de coaja de lamaie previne osteoporoza, poliartrita inflamatorie, artrita reumatica si alte afectiuni ale oaselor.

Nu in ultimul rand, coaja de lamaie scade nivelul colesterolului din organism. Flavoidele ajuta la scaderea nivelului colesterolului prin digestia cojii de lamaie. De asemenea, Vitaminele P si C ajuta la procesul de curatare al vaselor de sange, dar si la prevenirea altor afectiuni cum ar fi bolile de inima, diabetul sau hipertensiunea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>