Beneficiile conopidei asupra sanatatii

Postat de pe 9 octombrie 2014
conopida.beneficii.sanatate

Conopida consumata in starea ei naturala este o sursa importanta de vitamina C, dat fiind faptul ca un consum de 100g al acestei legume ne asigura 80% din valoarea zilnica recomandata. Gratie continutului sau ridicat de vitamina C, consumul de conopida duce la protejarea corpului impotriva artritei reumatoide, dar si a altor boli inflamatorii, in special cele de toamna.

Conform studiilor efectuate s-a putut determina ca vitamina C este un antioxidant important, care lupta impotriva radicalilor liberi, creste imunitatea, putand preveni infectiile si cancerul. Tocmai de aceea, foarte mult specialisti considera conopida ca fiind o leguma anticancerigena.

Fitonutrientii, antioxidantii care lupta impotriva radicalilor liberi, care se regasesc in conopida ajuta cu optimizarea functiilor ficatului, neutralizand substantele toxice. Cercetari efectuate in Olanda sau Statele Unite au aratat beneficiile conopidei in lupta impotriva cancerului (de san, de colon sau de prostata).

Pentru a scadea riscul de aparitie si dezvoltare al cancerului se recomanda consumul de 3-5 portii de legume crucifere pe saptamana, o portie reprezentand 124 de grame.

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Hawaii au realizat unele studii care releva faptul ca legumele crucifere au beneficii si la nivelul sistemului cardiovascular. Fitonutrientii reusesc sa stabilizeze colesterolul la un nivel optim, actionand pozitiv si asupra sintezei grasimilor.

De asemenea, consumul regulat de conopida este recomandat pentru problemele care au probleme cu hipertensiunea. S-a determinat ca o portie de conopida pe zi contribuie la detoxifierea organismului. De asemenea, acest aliment minune ar trebui sa fie prezent in dieta zilnica a persoanelor care sufera de sindromul intestinului iritabil, colite si boala Crohn. Studiile au demonstrat faptul ca un consum de conopida previne atacurile cerebrale, fiind totodata un energizant natural, dar si un analgezic antianemic, oftalmologic. Datorita continutului ridicat de fosfor, conopida are un efect benefic si asupra dentitiei.

In ciuda faptului ca este saraca in calorii, conopida ofera rapid senzatia de saturatie, fiind ideala pentru persoanele supraponderale care doresc sa piarda in greutate fara a se infometa.

Totusi, consumul excesiv de conopida poate determina umflarea glandei tiroide, dar si o deficienta a producerii hormonilor tiroidieni. Acest lucru se datoreaza estrogenilor, compusi des intalniti in cadrul acestui grup de legume. Astfel, se recomanda evitarea de catre persoanele cu disfunctii ale glandei tiroide.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>