Beneficiile consumului de iaurt probiotic

Postat de pe 2 august 2014
iaurt.probiotic.beneficii

Conform celor de la Daily Mail, cercetatorii din cadrul Institutului pentru sanatate Griffith si din cadrul Scolii de medicina din Australia au analizat cu atentie datele obtinute in urma a noua teste clinice la care au luat parte 540 de voluntari.

Cercetatorii au descoperit faptul ca un consum constant de alimente care contin bacterii vii, precum iaurtul, sana sau chiar si laptele batut, duce la o scadere a tensiunii arteriale, in special in cazul persoanelor hipertensive. De asemenea, acestia au putut determina faptul ca alimentele probiotice care se bucura de mai multe specii de bacterii se dovedesc a fi mai eficiente.

Jing Sun, coordonatoarea studiului a declarat pentru revista Hypertension faptul ca in urma acestui studiu s-a putut determina ca probioticele duc la o scadere a tensiunii arteriale. Mai mult decat atat, acestea au o serie de efecte pozitive asupra sanatatii, cum ar fi reducerea colesterolului, scaderea glucozei din sange, dar si a insulinorezistentei.

In plus, acestea contribuie din plin la o mai buna reglare a sistemului hormonal, care la randul sau regleaza tensiunea arteriala si echilibrul fluidelor.

Totusi, nutritionistul Victoria Taylor, membru al British Heart Foundation a specificat faptul ca este nevoie de cercetari aditionale pentru a confirma rezultatelor studiilor existente, inainte de a prescrie atat alimente, cat si suplimente alimentare cu probiotice pentru tratarea hipertensiunii.

Nutritionistul a afirmat faptul ca exista o multitudine de schimbari ale stilului de viata care pot fi puse in aplicare pentru o mentinerea unui nivel optim al tensiunii arteriale.

Acest lucru se poate realiza prin reducerea consumului de sare, corelat cu sporirerea consumului de fructe si legume. Mai mult decat atat, exercitiile fizice si tinerea sub control a greutatii corporale reprezinta alte moduri testate si verificate care iti vor mentine tensiunea arteriala la un nivel optim.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>