Beneficiile uleiului de masline

Postat de pe 20 martie 2014
ulei

Toti nutritionistii recomanda din ce in ce mai des consumul de ulei de masline datorita beneficiilor impresionante pe care acesta le are asupra sanatatii. Un lucru imbucurator este faptul ca tot mai multi romani prefera uleiul de masline in dauna uleiului de floarea soarelui. Desi este putin mai scump, beneficiile pe care uleiul de masline le are asupra santatii si organismului tau sunt net superioare fata de uleiul de floarea soare. Totusi, daca nu te-ai convins de acest lucru, iti oferim 6 motive pentru care ar trebui sa folosesti uleiul de masline.

Conform studiilor efectuate in ultimii ani, uleiul de masline ajuta la scaderea nivelului colesterolului. De asemenea, consumul de grasime nu determina neaparat problemele de sanatate. In cadrul unei diete in care sunt prezente si grasimile monosaturate, precum cele care se gasesc in uleiul de masline, pot determina scaderea nivelului colesterolului rau (LDL).

Daca te gandesti sa adaugi in dieta ta uleiul de masline, trebuie sa stii faptul ca acesta scade riscul de aparitie a bolilor de inima. Conform unui studiu la care au luat parte aproximativ 7000 de persoane, dieta cu ulei de masline poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare cu 30%.

Preconceptia conform careia consumul de grasimi ingrasa este total eronata dat fiind faptul ca, in prezent, oamenii sunt bombardati de produse sarace in grasimi. Cercetatorii au reusit sa determine ca exista o legatura intre consumul de ulei de masline si scaderea in greutate. Acest lucru a fost demonstrat in cadrul unui studiu realizat de Universitatea Harvard si se datoreaza proprietatilor uleiului de masline care induc o stare de satietate. Conform datelor studiului, persoanele care au urmat o dieta bazata pe grasimi mononesaturate (cum ar fi uleiul de masline) au pierdut in greutate aproximativ 4 kg, in timp ce oamenii care au avut o dieta bazata pe produse cu un continut scazut de grasimi au castigat in greutate aproximativ 3 kg.

O salata cu un dressing pe baza de ulei de masline nu doar ca arata mult mai delicios, ci si poate scadea riscul de producere a diabetului. Bolnavii de diabet pot sa isi imbunatateasca nivelul zaharului din sange prin intermediul unei diete medietaneene.

O tensiune arteriala marita poate creste simtitor riscul de producere a unui atac cerebral sau a unui atac de cord. Acesta este motivul principal pentru care uleiul de masline ar trebui sa fie o parte importanta. Acidul oleic prezent in ulei duce la scaderea tensiunii sistolice dar si a celei diastolice.

Conform studiilor efectuate in domeniu, consumul de ulei de masline poate preveni unele forme de cancer, precum cel de san, in timp ce margarina creste riscul producerii acestei forme de cancer. Nu in ultimul rand, consumul de ulei de masline scade posibilitatea aparitiei cancerului de tract digestiv si respirator.

Un comentariu

  1. bibi

    23 martie 2014 at 6:27

    Nu vi se pare ca exagerati cu reclama pentru uleiul de masline?Pe cando “STIRE BOMBA”in care o sa laudati efectele benefice ale “uleiului de peste”? Sau astia cu uleiul de masline platesc mai bine??

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>