Rodiile ar putea ajuta la stoparea evolutiei maladiei Alzheimer

Postat de pe 5 septembrie 2014
rodie.combatere.alzheimer

Conform unui studiu realizat de cercetatori ai Universitatii Huddersfield din Marea Britanie, rodiile ar putea facilita stoparea evolutiei maladiei Alzheimer datorita unui ingredient care are rolul de a preveni inflamarea celulelor cerebrale.

Potrivit oamenilor de stiinta, ingredientul, punicalagin, ajuta la prevenirea inflamatiilor care distrug celulele cerebrale. Cercetatorii spera ca acest ingredient va veni in sprijinul pacientilor care sufera de maladia Parkinson sau care au fost diagnosticati cu atrita reumatoida, prin reducerea inflamatiilor dureroase specifice acestor boli.

La nivelul Marii Britanii, Alzheimer-ul afecteaza 800.000 de persoane iar 163.000 de noi cazuri sunt diagnosticate in fiecare an.

In urma testelor efectuate in laborator s-a determinat ca punicalaginul, o forma de polifenol, poate sa inhibe inflamatiile din anumite celule cerebrale specializate.

Acea inflamatie cauzeaza distrugerea unui numar insemnat de celule cerebrale, favorizand astfel maladia Alzheimer sa progreseze in timp ce starea pacientilor s3 deterioreaza.

In momentul de fata nu exista un tratament propriu-zis contra maladiei, insa punicalaginul poate preveni sau incetini evolutia bolii.

Acest studiu, publicat in revista Molecular Nutrition & Food Research, a fost realizat pe soareci si a fost coordonat de prfesorul Olumayokun Olajide din cadrul Universitatii Huddersfield, in colaborare cu cercetatori ai Universitatii Frieburg.

Conform autorilor, care in prezent incearca fabricarea unui medicament cu administrare orala, o cantitate de 100 de mililitri de suc de rodie contine circa 3,4 mililitri de punicalagin. Specialistii sunt de parere ca acest compus cu efecte benefice se regaseste in special in coaja fructului si nu in pulpa acestuia.

Rodia este un fruct originar din Orientul Mijlociu si este folosita de mai multe secole in cadrul medicinei traditionale. De asemenea, aceasta este considerata un leac eficient pentru combaterea bolilor cardiace, a hipertensiunii, a inflamatiilor dar si a unor tipuri de cancer, precum cel de prostata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>