Sfaturi pentru cei cu sindromul picioarelor obosite

Postat de pe 13 octombrie 2014
picioareobosite

Picioarele obosite sunt o problema ce afecteaza mai mult de 80% din populatia globului. Din nefericire, femeile, mai mult decat barbatii, resimt consecintele acestei neplaceri. Cauzele cele mai frecvente ce duc la aparitia ei, sunt obiceiurile nesanatoase. Lipsa exercitiilor, sedentarismul, alimentatia si obezitatea sunt motivele cele mai frecvente si relationeaza direct cu circulata sangvina din aceasta zona corporala.

Va prezentam cateva sfaturi utile ce combat durerile provocate de picioarele obosite, care, daca sunt respectate, ne imbunatatesc considerabil calitatea vietii.

Dieta bogata in fibre, ajuta decisiv la o buna circulatie a sangelui. Fructele uscate, legumele si cerealele ne pot fi aliati de nadejde!

Consumul de apa. Lichidele pe care le consumam sunt responsabile de eliminarea toxinelor si purificarea organismului.

Picioarele ridicate. Durerile de picioare sunt provocate de o circulatie defectuoasa. prin plasarea picioarelor deasupra corpului putem a reducem consecintele neplacute. Cu ajutorul unei perne si dormind pe patea sanga a corpului, putem facilita circulatia pe timpul somnului.

Hainele comode. Sunt recomandare hainele care nu strang si care au masura potrivita a persoanei ce le poarta. De asemenea, utilizarea unor pantofi cu tocuri foarte inalte pe o lunga perioada de timp, duce la sindromul picioarelor obosite.

Exercitiile fizice. Picioarele sanatoase ne ajuta sa ne indeplinim toate obiectivele zilnice. Innotul, ciclismul si joggingul sunt sporturile pe care le putem practica fara sa ne mai facem vreodata griji de sanatatea acestora.

De asemenea, gelurile si uleiurile pot ajuta la calmarea durerilor de moment.Dupa o zi obositoare de serviciu este indicat sa ni le masam pentru a preveni aparitia varicelor si reducerea lichidelor ce nu sunt necesare!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>