Tot ceea ce trebuie sa stii despre virusul Ebola

Postat de pe 17 octombrie 2014
virusul.ebola

Pana in prezent s-au inregistrat 8,997 de cazuri ale virusului Ebola, inregistrate in sapte tari. Din numarul oamenilor infectati, 4,493 de persoane au decedat. Potrivit previziunilor Organizatiei Natiunilor Unite, “lumii ii va fi greu sa mentina cursa impotriva virusului Ebola”, anticipand aparitia de 5.000 – 10.000 noi cazuri in fiecare saptamana incepand in Africa de Vest incepand cu luna decembrie. Mai mult, exista posibilitatea aparitia de noi cazuri si in alte zone pe glob.

Zilnic, stirile referitoare la infectarea cu virusul Ebola fac inconjorul lumii. Totodata, autoritatile din multe tari, printre care se numara Statele Unite ale Americii, Spania, Cehia, Italia dar si Marea Britanie anunta ridicarea nivelului de alerta dar si luarea de masuri pentru a preveni raspandirea virusului.

Cei de la CNN au realizat un video pentru a informa oamenii referitor la modul in care virusul reuseste sa se raspandeasca dar si modalitatile de stopare a acestei epidemii, despre care oficiali ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii afirma ca este cea mai grava si importanta epidemie care omenirea s-a confruntat in ultimele patru decenii.

Intr-o prima faza, persoanele infectate cu virusul Ebola manifesta simptomele unei raceli banale, fiind de foarte multe ori confundate cu cele pentru malarie, dezinterie sau febra tifoida.

Durerile de cap, gatul iritat si temperatura ridicata sunt primele simptome ca virusul intra in corp, acesta atacand si afectand majoritatea celulelor din sistemul imunitar.

Cu cat boala progreseaza mai mult, ochii celor infectati se inrosesc deoarece vasele mici de sange se sparg, provocand sangerare din ochi, gura, urechi dar si alte orificii. Mai mult, persoana infectata va resimti dureri in tot corpul, incepand de la cea abdominala cronica si pana la voma. In plus, pe trunchi apare o iritatie care mai apoi se va extinde catre cap si membre (maini si picioare).

Perioada intre momentul in care o persoana este infectata si cel in care primele simtome apar este cuprinse intre 2 si 21 de zile. In medie, perioada de incubare este intre 8 si 10 zile.

In decurs de doar cateva zile pacientul va ajunge la punctul critic, care poate insemna momentul in care aceasta persoana va incepe a-si reveni sau va trece prin ultima faza, si anume febra hemoragica.

Acest virus se transmite prin contactul cu sangele unui animal infectat sau al unui om, organe si lichidele biologice. In momentul in care o persoana inregistreaza dureri de cap si de muschi, asociate cu febra, persoana infectata va prezenta risc de contagiere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>