Turmenicul, aliat de nadejde impotriva cancerului si a Alzheimer-ului

Postat de pe 20 august 2014
turmenic.sanatate

Turmenicul este un condiment bine cunoscut in intreaga lume, care se bucura de o popularitate si apreciere extrem de mare in subcontinentul indian.

Un fapt mai putin cunoscut este ca turmenicul se extrage din radacina plantei de Curcuma longa. Pe langa intrebuintarea sa in bucatariile lumii si in alimentatie, acesta joaca un rol important si in medicina ayurvedica, tratand o serie de afectiuni de peste 4000 de ani.

In cadrul turmenicului se gasesc curcuminoidele, substante bilogice active din curcumina si care au proprietati antioxidante extrem de puternice. Printre principalele efecte benefice ale acestora se numara neutralizarea efectelor daunatoare ale radicalilor liberi si apararea organismului de bacterii.

Curcumina este cea care confera turmenicului culoarea sa superba galben-portocalie. Cercetatorii ii atribuie acestei substante efectul medicinal vindecator, iar, conform cercetarilor, in cadrul a 100 de grame de turmenic se gasesc circa 3-5 grame de curcumina.

In plus, turmenicul este si un puternic antiinflamator natural, avand proprietati excelente si care ajuta la reducerea durerii cauzate de artrita sau osteoporoza.

Conform unui studiu realizat de Colegiul de Medicina UA in 2006, turmenicul are un puternic efect anti-artrita. De asemenea, acesta contribuie si la reducerea inflamatiei asociate cu astm. Adauga o lingurita de pudra de turmenic la un pahar cu lapte cald si consuma acest remediu ieftin si eficient.

GreenMedInfo a luat in considerare peste cele 400 de studii din cadrul Bibliotecii Nationale de Medicina, descoperind astfel circa 580 de potentiale beneficii ale acestui condiment, dar si ale curcuminei.

  • Iata si alte proprietati remarcabile ale curcuminei:
  • Distruge cancerul rezistent la medicamente
  • Protejeaza si lupta impotriva bolilor cauzate de iradiere
  • Reduce nivelul inflamatiilor din organism
  • Previne si suprima Alzheimer-ul
  • Protejeaza impotriva toxicitatii metalelor grele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>