20 lucruri inedite despre ciocolata pe care orice amator de ciocolata trebuie sa le stie

Postat de pe 25 septembrie 2014
ciocolata.lucruri.inedite

Cunoasteti pe cineva care poate sa spuna ca nu ii place ciocolata, indiferent de aroma si forma acesteia? Este un fapt bine cunoscut ca aceasta se numara printre cele mai apreciate si delicioase dulciuri, care a aparut in urma cu cateva milenii. Mai mult, ciocolata se bucura de o popularitate extrem de ridicata, nascand pasiuni in randul pofticiosilor si intrebari in randul cercetatorilor. In afara de toate beneficiile si efectele adverse ale sale, exista unele lucruri inedite despre ciocolata pe care orice amator al acestui tip de desert ar trebui sa le stie.

1. Un consum moderat si regulat de ciocolata ne face mai inteligenti. Cel putin asta deducem din studiu conform caruia exista o stransa legatura intre cantitatea de ciocolata consumata la nivelul unei tari si numarul de laureati Nobel pe care acea tara ii da.

2. Ciocolata poate invinge un sistem de securitate. Nu, nu este o gluma. De fapt, un hot de bijuterii a dat lovitura vietii sale in 2007 cand a reusit sa plece cu 27 de milioane de dolari dupa ce acesta a castigat increderea paznicilor unei banci din Antwerp, Belgia dupa ce le-a oferit ciocolata.

3. Iar daca lucrul mentionat mai sus nu a fost suficient de inedit, afla ca germanii planuiau sa foloseasca ciocolata ca si munitie de razboi. Acestia planuiau asasinarea lui Winston Churchill cu o tableta de ciocolata explozibila.

4. Intr-un an de zile un arbore de cacao poate produce boabe de cacao cat sa se poata fabrica 10 tablete de ciocolata.

5. Conform oamenilor de stiinta, consumul de ciocolata face ca inima sa bata mai tare decat in momentul unui sarut.

6. In afara de variantele deja cunoscute de ciocolata neagra, cu lapte si alba, exista si ciocolata blonda.

7. Joseph Fry a inventat prima tableta de ciocolata in anul 1847, cand a adaugat unt de cacao topit in pudra de cacao. Mai apoi a format o pasta care avea proprietatea de a se modela extrem de usor.

8. In anul 1947 sute de copii din Canada au decis sa intre in greva si sa boicoteze ciocolata dupa ce pretul acesteia a crescut de la 5 la 8 centi.

9. Cea mai mare ciocolata din lume a fost creata in Marea Britanie, in octombrie 2011 si cantarea 5,792.5 kilograme.

10. O ciocolata poate duce la descoperirea de multe secrete, inclusiv a parolelor de calculator. Un studiu realizat in 2004 in Marea Britanie a relevat ca peste 70% dintre cei chestionati s-au aratat dispusi sa divulge aceasta informatie in schimbul unei ciocolate.

Pentru a afla si celelalte 10 lucruri inedite despre ciocolata, te invitam cu caldura sa le citesti pe Bunatati.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>