2050 – Zboruri cu avionul transparent

Postat de pe 14 iunie 2014
airbus-smarter-skies

Dupa o munca de doi ani de zile in care specialisti din cadrul companiei aeriene Airbus au dorit sa implementeze diferite concepte, s-a decis modul in care va arata avionul produs de marea firma franceza incepand cu anul 2050. Saptamana aceasta, presa din intreaga lume a publicat imagini cu design-ul final al avionului botezat Smarter Skies.

Specialistii in aeronautica din intreaga lume considera acest viitor avion unul de-a dreptul spectaculos si indraznet de performant. Rodul muncii inginerilor si specialistilor din cadrul Airbus va putea fi “cules” in anul 2050 cand bijuteria va decola pentru prima oara. Conform membrilor din cadrul echipei, 2050 va marca momentul cand toata munca si anii de gandire vor prinde contur.

Acest nou model al companiei Airbus este dotat cu un fuselaj din fibra de carbon si o serie de aliaje secrete. Un aspect relativ ciudat la o prima vedere o reprezinta schimbarea formei usilor intr-una trapezoidala. Totusi, compania a refuzat sa ofere detalii vis-a-vis de aceasta decizie.

De asemenea, clasificarile din prezent, clasa 1, economic sau business vor disparea, fiind inlocuite cu alte trei segmente: smart tech, vitalizing zone si interaction zone.

In cadrul primului segment pasagerii vor avea acces la tehnologie de ultima generatie dar si la ecrane virtuale. La al doilea segment pasagerii vor fi plasati intr-o zona transparenta a avionului pentru a se putea bucura din plin de priveliste si de a le oferi acestora o experienta de neuitat.

In segmentul interactiv calatorii vor putea socializa datorita punerii la dispozitie a unui bar si a unei zone de joaca unde calatorii pot incerca golful virtual sau gimnastica. Toate scaunele din cadrul avionului sunt inteligente, putand sa se adapteze la forma corpului, retinand energia emisa de miscarile trupului si transmitand-o spre aparatura de la bordul avionului.

Nu in ultimul rand, Smarter Skies va deveni cel mai putin poluant aparat de zbor de pe intreg globul iar un exemplar va costa circa 500 de milioane de euro.

Sursa foto si video: Airbus

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>