60 de ani de Incalzire Globala in 15 secunde

Postat de pe 5 februarie 2014
global.warming

Institutul Goddard pentru Studii Spatiale a postat un video de 15 secunde in care arata modul in care incalzirea globala a evoluat in ultimii 60 de ani. Da, este frig afara, insa temperaturile se incalzesc evident in ultimele sase decenii.

Institutul a creat acest video pentru a arata celor interesati modul in care incalzirea globala s-a manifestat in fiecare zona de pe Terra, printr-un set de culori specifice temperaturii. In cele 15 secunde sunt prezentate schimbarile care au avut loc in intervalul 1950 – 2013. Putem observa faptul ca pentru anul 2013 au fost folosite culorile portocaliu si rosu, ceea ce reprezinta o incalzire semnificativa fata de jumatatea secolului al XX-lea. Totusi, specialistii Institutului Goddard inca nu au putut stabili cu exactitate care sunt cauzele care au dus la incalzirea globala.

Exista o lunga dezbatere pe tema aceasta, si anume, daca incalzirea globala reprezinta un fenomen normal sau trebuie considerat a fi un fenomen cauzat de gazele de sera. Conform “Mashable”, emisiile gazelor de sera ar fi fost un factor important al declansarii incalzirii globale, si implicit al cresterii mediei de temperatura la peste 14 grade Celsius. Potrivit specialistilor, nivelul la care se situeaza emisiile de carbon reprezinta cel mai ridicat punct din ultimii 800. 000 de ani. Nu il ultimul rand, specialistii nu au reusit sa gaseasca un an, in ultimii 38, care sa fie mai rece decat temperatura medie anuala.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>