A aparut primul sistem optic de camuflare perfecta a obiectelor tridimensionale

Postat de pe 3 octombrie 2014
sistem.optic.camuflare

O serie de cercetatori americani din cadrul Universitatii din Rochester, New York au descoperit o modalitate prin care obiecte masive pot fi ascunse prin simpla folosire a lentilelor ieftine care deja sunt comercializate.

Specialistii spun ca acest sistem permite ascunderea unui obiect, in timp ce obiectele din jurul acestuia raman vizibile. Mai mult, imaginea lor nu este una deformata.

John Howell, profesor de fizica in cadrul Universitatii a declarat ca pentru crearea acestui dispozitiv foarte multi oameni au lucrat la o serie de aspecte legate de camuflarea optica.

Sistemul de camuflare, numit “Rochester Cloak”, se aseamana mai degraba cu echipamentele pe care le-ai intalni in cabinetul unui medic oftalmolog. Astfel, in momentul in care un obiect este plasat in spatele lentilelor, acesta pur si simplu dispare.

Precedentele metode de camuflare optica erau mult mai complicate, costisitoare si nici nu puteau ascunde obiectepe tridimensionale in momentul in care acestea erau privite din unghiuri diferite, au specificat cercetatorii.

Astfel, acest dispozitiv poate fi considerat ca fiind primul sistem de camuflare optica care poate ascunde vederii obiectele tridimensionale, indiferent de directia din care acesta ar fi privit.

In urma testelor efectuate, oamenii de stiinta au reusit sa faca invizibile o palma umana, o rigla si chiar un chip, fiecare dintre acestea devenind invizibile, in timp ce obiectele situate in spatele acestora se puteau observa.

Potrivit cercetatorilor, implicatiile acestei descoperiri sunt nelimitate. Mai mult, acest dispozitiv nu cauzeaza niciun fel de distorsiune a imaginii obiectelor aflate in plan secund fata de obiectul camuflat. Un alt fapt care i-a bucurat pe cercetatori il reprezinta costurile necesare pentru crearea sistemului. Acestia au folosit ceva mai mult de 1.000 de dolari pentru a procura materialele folosite.

In prezent, cercetatorii sunt pe cale sa obtina un brevet de inventie, in ciuda faptului ca au publicat deja in mediul online informatii referitoare la modul in care acest sistem poate fi construit chiar si acasa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>