Afla daca suferi de Sindromul Vizual Informatic

Postat de pe 8 octombrie 2014
sindromvizualoptic (1)

Ai auzit vreodata de Sindromul Vizual Informatic? Chiar daca acest sindrom suna ciudat, constituie o afectiune prezenta in randul persoanelor care folosesc calculatorul zilnic.

Marea majoritate a angajatilor isi petrec orele de lucru in fata calculatorului pentru a-si indeplini sarcinile zilnice. Acestia sunt predispusi la dezvoltarea de diferite probleme oftalmologice printre care si sindromul vizual informatic.

Utilizarea indelungata a calculatorului duce la probleme de oboseala oculara pentru mai mult de 70% din angajati, dupa cum ne informeaza un studiu realizat de Academia Americana de Optiometrie.

Datele oferite de Institutul American de Sanatate si Siguranta in Munca ne avertizeaza ca, 90% din persoanele care utilizeaza calculatorul mai mult de 3 ore pe zi pot dezvolta acest sindrom. Lucrul la calculator implica un mare efort, care, pe termen lung, duce la desensibilizarea muschiului de refractie.

Daca va numarati printre persoanele care petrec multe ore in fata calculatorului, a smartphone-ului, a televizorului sau a tabletei, este foarte posibil sa suferiti de acest sindrom.

Din fericire, exista anumite tehnici care ne ajuta sa prevenim aceasta problema. Specialistii ne recomanda miscarile oculare laterale si cele verticale in serii de cate 20 de repetari. Odihnirea ochilor este si ea foarte importanta. Pauzele periodice prin inchiderea ochilor pot avea efecte miraculoase. De asemenea, prin evitatea reflexiei luminii in ecranul la care lucram, dar si prin plasarea acestuia la o inaltime mai joasa de ochii nostri, putem impiedica aparitia acestor probleme.

In acest fel, vom evita aparitia afectiunilor derivate din acest sindrom si, in acelasi timp, compania pentru care lucram, nu va suferi pierderi economice. S-a demonstrat ca, pierderile de productivitate sunt in mare parte provocate de problemele de vedere si de ineficienta vizuala.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>