Anglia sub ape: din 1766 tara nu a mai trecut printr-un asemenea dezastru natural

Postat de pe 11 februarie 2014
alt londra

Inundatiile afecteaza de doua saptamani sud-vestul Angliei, iar apele s-au extins spre Londra. Raul Tamisa s-a umflat si a iesit din matca, inundand cateva sute de locuinte.

Mii de oameni sunt evacuati deoarece nivelul apei este asteptat sa creasca si mai mult in urmatoarele 24 de ore. Localnicii din orasul Berkshire descriu scenele ca fiind dintr-un film horror. Sunt anuntate 14 coduri de inundatii demne de a fi luate in serios pentru zonele Berkshire si Surrey in timp ce pentru Somerset sunt valabile doar doua.

Companiile de asigurari sunt obligate sa ramburseze polite in valoare de aproximativ o jumatate de miliard de lire sterline, pentru daunele provocate de inundatii la inceputul anului pe teritoriul Marii Britanii.

Raul Tamisa a atins luni cele mai ridicate cote inregistrate in ultimii ani, inundand multe orase aflate in amonte de Londra. Echipele de evacuare lucreaza intens pentru a putea fi salvati din moment ce casele care au avut norocul sa nu fie inundate au ramas totusi fara curent electric. De asemenea, riscul de inundare si a acelor locuinte este unul extrem de ridicat.

Barajul Woolwich protejaza partea de sud a Londrei, insa suburbia Croydon este vulnerabila. Autoritatile s-au mobilizat si au inceput pomparea apei si eliberarea acesteia in pasajele pietonale subterane. Englezii aduc tot mai multe critici la adresa politicienilor deoarece considera ca acestia nu s-au mobilizat si nu au actionat corespunzator.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, care se afla in zonele afectate de catre inundatii a declarat ca nu este momentul pentru a se cauta vinovati si a se cere demisii, in timp ce Ministrul de Finante, George Osbourne a afirma faptul ca nu poate fi o persoana vinovata pentru petrecerea inundatiilor.

Sursa foto: BBC.co.uk

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>