Aurora Boreala pe cerul Marii Britanii

Postat de pe 2 martie 2014
reprezentativ (1)

Joi seara, cerul din partea de est a Angliei a fost acoperita intr-o culoare rosu aprins pe alocuri cu verde. Acest fapt se datoreaza fenomenului cunoscut sub numele Aurora Boreala. Peisajul, desprins dintr-un film 3D iti taie rasuflarea. Acest fenomen are loc in momentul coliziunii dintre particule ale soarelui cu atomii de altitudine ridicata a Pamantului. Culorile de pe cer au lasat impresia locuitorilor si turistilor ca ar lua parte la un spectacol de culori.

Meteorologul Chris Bell a postat pe contul sau de Twitter niste fotografii exceptionale din Foxley, Norfolk, orasul in care locuieste. Fotografia sa a fost surprinsa in jurul orei 8. Mark Thompson, prezentatorul emisiunii Stargazing Live a declarat celor de la BBC ca acest fenomen se petrece prin intermediul vantului solar, compus din particule incarcate electric, carora le iau 2-3 zile pentru a intra in atmosfera Pamantului. In momentul in care acestea intra in atmosfera, atomii de gaz lumineaza cerul.

Totusi, acest fenomen se petrece de regula in regiunile Artice si Antarctice, cauzat de colizia particulelor provinite din soare la intrarea in atmosfera Pamantului. Faptul ca fenomenul s-a putut observa in Marea Britanie este foarte rar si reprezinta ceva cu totul deosebit pentru cei norocosi care au putut lua parte la jocul de lumini. De regula, un asemenea fenomen se poate observa in aceste regiuni cam la aproximativ 20 de ani departare.

Aurora Boreala de aseara a durat cateva ore, iar spre dimineata a inceput sa se vada tot mai putin pana a disparut. Dintr-o perspectiva stiintifica, nu se cunosc pana acum foarte multe lucruri despre aurora boreala. Totusi, stim faptul ca arata coplesitor.

Sursa foto: Daily Mail

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>