Bilantul furtunii “Christian” care a lovit vestul si nordul Europei

Postat de pe 29 octombrie 2013
bilant furtuna christian

Sfarsitul lunii octombrie a adus in Europa si furtuna “Christian”, prima furtuna serioasa din acest sezon. “Christian” a lasat in urma cel putin 13 morti, cei mai multi in Marea Britanie si Germania. Aproximativ 460.000 de case au fost private de electricitate in Marea Britanie si 75.000 in Franta.

Marea Britanie s-a confruntat luni cu cea mai puternica furtuna din ultimii cinci ani, care a provocat moartea a cel putin patru persoane.
Aceste intemperii s-au mai soldat cu un mort in Franta, trei in Germania, unul in Danemarca si doi in Olanda. Furtuna “Christian” a parasit Marea Britanie in timpul zilei indreptandu-se catre Olanda, Danemarca si nordul Germaniei.

In Danemarca, majoritatea trenurilor daneze au fost oprite si aproape 500 de pasageri erau blocati in interiorul a 35 de avioane pe aeroportul international din Copenhaga din cauza rafalelor puternice de vant care impiedicau instalarea pasarelelor pentru a permite debarcarea.

In Germania, o soferita, un barbat in varsta de 39 de ani si un copil au murit in accidente de masina cauzate de caderea arborilor la Gelsenkirchen, in vest, si in Saxonia Inferioara (nord-vest). Doi copii au fost de asemenea raniti.

Luni dupa-amiaza 166.000 de case britanice erau inca fara curent electric. Centrala nucleara britanica Dungeness B Power (sudul Angliei) a fost oprita pentru scurt tmp ca masura de precautie. Majoritatea trenurilor deservind capitala care veneau din sudul sau din vestul Angliei au fost anulate luni dimineata. Circulatia acestora a ramas perturbata pe durata intregii zile. In jur de 130 de zboruri, adica 10 la suta din traficul zilnic, au fost anulate pe aeroportul Heathrow.

In Franta, vantul a suflat cu viteze de pana la 147 de kilometri pe ora la capul Gris-Nez (nord). Transporturile maritime, rutiere si feroviare au cunoscut perturbari. In Germania, circulatia trenurilor regionale in Schleswig-Holstein, la granita cu Danemarca, a fost intrerupta luni dupa-amiaza iar cea din Mecklemburg-Vorpommem, in apropuiere de Polonia si marea Baltica, a fost perturbata.

Perturbarile au fost de asemenea semnalate la Hamburg, al doilea oras german, precum si asupra legaturilor feroviare intre Hamburg si Berlin sau Hanovra si Berlin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>