Bilele de gheata de pe Lacul Michigan

Postat de pe 14 ianuarie 2014
bile.gheata.michigan

Vortexul polar, dupa cum este cunoscut valul de frig care s-a abatut recent asupra Statelor Unite ale Americii si Canadei, a cauzat, in afara temperaturilor negative record si cateva fenomene mai putin obisnuite. Daca saptamana trecuta Casacada Niagara a inghetat partial, pentru prima data din anul 1911 pana in prezent, mai nou, la marginea Lacului Michigan, in apropiere de Glen Arbor, au aparut uriase bile de gheata.

Sferele cantararesc in medie in jur de 35 de kg si sunt rezultatul miscarii valurilor asupra bucatilor de gheata desprinse in largul lacului, explica specialistii.

Mai exact bucatile mai mici de gheata desprinse in larg sunt modelate in timp ce plutesc pe apa pana capata forma unor sfere, scrie publicatia britanica Mirror.

Fenomenul a fost unul de interes in special printre tineri, care s-au grabit sa-l comenteze pe retelele de socializare.

Fenomenul sferelor de gheata a fost vazut ca o alta ciudatenie a valului de frig care a afectat America de Nord, in unele zone alte continentului intregistrandi-se temeperaturi de pana la -60 de grade Celsius.

Citeste si: SUA este lovita de un val de frig polar

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>