Cacaua cu lapte poate stimula memoria

Postat de pe 28 octombrie 2014
cacao.lapte.stimulare.memorie

Potrivit unui studiu publicat recent in revista Nature Neuroscience, o ceasca de cacao cu lapte, consumata o data pe zi, seara inainte de culcare poate ameliora memoria, datorita compusilor chimici care se regasesc in boabele de cacao. Mai mult, acestia protejeaza creierul impotriva dementei, potrivit cercetatorilor.

Studiul releva, de asemenea, faptul ca un ingredient din ciocolata poate inversa procesul de declin al memoriei, survenit in urma inceperii procesului de imbatranire. Cercetarea a descoperit faptul ca antioxidantii din cacao, favonoli, pot ajuta la imbinatatirea memoriei in randul persoanelor de varsta a treia, potrivit Daily Mail.

Noul studiu nu vine decat ca o confirmare a asocierii dintre o regiune cerebrala specifica si declinul obisnuit al memoriei.

Cercetatorii americani au incercat sa determine daca flavanolii din cacao pot ajuta la stimularea functiei cerebrale si a performantei cognitive. Astfel, acestia au organizat un experiment, bazat pe 37 de persoane, cu varste cuprinse intre 50 si 69 de ani, care au consumat in doze mai mari sau mai mici flavanoli de cacao pentru trei luni de zile.

Astfel, oamenii de stiinta au reusit sa determine ca participantii care au consumat doze mai mari de flavanoli de cacao au inregistrat rezultate mai rapide decat cei care au primit doar doze mici din acesti compusi.

Cercetatorii Universitatii Columbia, din Statele Unite, si autori ai studiului afirma ca noua descoperire este prima cercetare care a reusit sa demonstreze legatura directa dintre componenta asociata cu declinul memoriei la varsta a treia si o regiune specifica din creier. Mai mult, tipul acesta de declin al memoriei se poate incetini prin interventia la nivel dietetic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>