Cercetatorii: Secretul longevitatii consta in consumul de alimente picante

Postat de pe 26 mai 2014
ardei-iute-longevitate

Conform unui studiu american publicat recent, alimentele picante, printre care regasim deja bine-cunoscutul ardei iute contribuie la cresterea longevitatii datorita proprietatilor acestora de inhibare a senzatiei de durere.

Cercetatorii americani de la Universitatea din California au determinat ca, datorita consumului de alimente picante longevitatea este favorizata, dar si capacitatea organismului de a resimti durere este inhibata.

Oamenii de stiinta au putut ajunge la aceasta concluzie in urma unor serii de experimente efectuate pe soareci, in cadrul carora semnalele de durere au fost impiedicare sa ajunga la creier, fapt care a determinat prelungirea vietii acestora.

Astfel, soarecii nu au mai putut produce proteina responsabila pentru resimtirea durerii, denumita TRPV1, iar viata lor a fost mai lunga cu circa 14%, dar si mult mai sanatoasa. De asemenea, studiile arata ca in cadrul acestor cobai cancerul era mult mai rar intalnit insa, nici memoria nu le-a fost afectata odata cu inaintarea in varsta.

De asemenea, acesti cobai reuseau sa arda mult mai usor caloriile, fara a face mai multa miscare decat in mod obisnuit. Atat metabolismul acestora, cat si capacitatea de a procesa zaharurile din sange a ramas la parametri optimi in ciuda inaintarii in varsta. Astfel, se deduce faptul ca prin consumul de alimente picante se reduce si riscul de diabet.

Andrew Dillin, cercetator la Universitatea din California a declarat ca blocarea acestui receptor ar putea fi extrem de utila nu doar pentru alinarea dureri, ci si pentru a promova longevitatea si sanatatea metabolica, in special pentru a preveni diabetul si obezitatea.

Odata cu imbatranirea, oamenii se confrunta cu o incidenta mai ridicata a durerii, acest lucru putand declansa si grabi procesul de imbatranire. Toti soarecii care au fost supuse experimentului au fost modificate genetiv, fapt care a oprit producerea proteinei TRPV1. Datorita consumului de alimente cu un continut de capsaicina, substanta care se regaseste in cadrul ardeiului iute, procesul de imbatranire ar putea fi intarziat, fapt care ar favoriza longevitatea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>