Cercetatorii vor crea un sistem pentru cultivarea legumelor si a fructelor pe Luna si pe Marte

Postat de pe 31 iulie 2014
rosii-lucruri-inedite

In deceniile care urmeaza astronautii s-ar putea bucura de legume si fructe proaspete pe Luna si pe Marte in timpul misiunilor spatiale. Toate aceste lucruri s-ar putea datora unui proiect stiintific dezvoltat de cercetatorii germani.

Pentru a reusi construirea acestei “sere spatiale”, cercetatorii au inceput testarea unui nou sistem, care se bazeaza pe utilizarea urinei reciclate care are ca scop asigurarea functionarii acestei “gradini spatiale” pana in 2016.

Acest sistem a fost dezvoltat de catre cercetatorii de la German Aerospace Center din Bremen si este supranumit “EDEN” (Evolution & Design of Environmentally-closed Nutrition sources).

Acest proiect a fost finantat de Agentia Spatiala Europeana (ESA) si va contine o serie de sisteme combinate de intretinere a vietii. Aceste sisteme vor utiliza urina reciclata pentru a produce substante cu caracter fertilizant, care vor fi folosite la cultivarea legumelor si a fructelor pe Luna si pe Marte.

Prima sera va fi supusa testelor timp de noua luni, intre 2016 si 2017, intr-un mediu mai putin ospitalier, in Antarctica.

Studiul se va axa pe sistemele bioregenerative de intretinerii a vietii, in special pe module de sere, cat si pe tehnologii pentru misiunile spatiale care vor urma in cadrul carora echipajele umane de la bord vor ajunge in baze umane amplasate pe Luna si pe Marte.

Conform inginerului Lucie Poulet, unul dintre proiecte se refera la testarea unui modul de sera la Statia Neumayer III din Antarctica, unde echipa urmeaza sa traiasca timp de noua luni intr-o izolare totala in acel mediu ostil.

Mai mult decat atat, cercetatorii doresc gasirea de noi metode pentru a putea satisface nevoia de fructe si legume pentru persoanele care se afla in spatiu. De asemenea, acest proiect permite cercetatorilor sa studieze si influenta de natura psihologica pe care plantele le au asupra oamenilor care traiesc intr-o permanenta stare de izolare.

Lucie Poulet a adaugat ca acest test va permite cercetatorilor sa obtina date stiintifice utile pentru viitoarele misiuni umane care vizeaza explorarea spatiala, in vederea construirii de baze umane in Sistemul Solar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>