Chile va incepe cultivarea de marijuana in scopuri medicinale

Postat de pe 31 octombrie 2014
canabis.scopuri.medicinale

In cursul acestei saptamani, Statul Chile a devenit prima tara din America de Sud care se va ocupa de cultivarea plantei de marijuana in scopuri medicinale. Mai mult, primele seminte au fost deja plantate pentru germinare. Acestea, mai apoi vor fi mutate pe suprafata unui teren din proprietatea orasului Florida, la sud de capitala chiliana, Santiago de Chile.

Ana Maria Gazmuri, presedintele Fundatiei Daya, care a promis folosirea marijuanei in scopuri terapeutice, a declarat in decursul ceremoniei de lansare a proiectului faptul ca aceasta este prima cultura medicinala de canabis autorizata in America Latina. Mai mult, presedintele Fundatiei a declarat faptul ca acest moment este de o importanta istorica daca ne gandim ca planta va fi folosita pentru alinarea celor aflati in suferinta.

Plantele cu concentratia cea mai ridicata de T.H.C. (tetrahydrocannabinol) urmeaza sa fie plantate pe terenul apartinand localitatii Florida. Chiar daca terenul nu a fost identificat, autoritatile au luat unele masuri de siguranta extrem de dure, cum ar fi imprejmuirea cu un gard electric si unul de sarma ghimpata, pentru a proteja cultura.

Pentru utilizare, prima recolta va avea loc in aprilie, pentru ca in mai uleiul de canabis extras sa fie distribuit in mod gratuit in randul a 200 de pacienti bolnavi de cancer, selectionati pentru program. Bolnavii fac parte dintr-un studiu clinic care urmareste investigarea rezultatelor terapeutice ale acestui tratament.

Primaria orasului Florida a obtinut autorizatia din partea statului pe 8 septembrie. Prin intermediul acestuia, primaria are dreptul de a cultiva un numar de 425 de plante in scop medicinal. Autorizatia in cauza a starnit polemica in statul chilian dat fiind faptul ca marijuana este considerata un drog interzis prin lege.

O astfel de autorizatie a fost acordata si in urma cu 3 ani de serviciile de agricultura unei companii private, care ulterior a fost revocata de Institutul de sanatate publica din Chile (ISP).

Guvernul presedintiei are ca scop incadrarea din punct de vedere legal a marijuana in categoria drogurilor usoare, fapt care inseamna reducerea pedepselor pentru traficul cu aceasta substanta dar si facilitarea utilizarii plantei in scopuri terapeutice. Mai mult, Parlamentul chilian doreste discutarea unui proiect de rege prin intermediul caruia cultivarea marijuanei pentru uz personal sa fie decriminalizata.

In contextul in care aceasta regiune de pe glob este vazuta ca fiind una dintre sursele principale de cocaina, statul Uruguay, in luna decembrie a anului trecut, a fost prima tara de pe glob care a legalizat vanzarea de marijuana sub controlul statului. Totusi, legea nu a fost pusa in aplicare.

In momentul de fata, in statul Columbia, Parlamentul a supus la dezbatere un proiect de lege prin intermediul caruia, sa fie permis, la fel ca si in Chile, utilizarea marijuanei in scopuri medicinale, initiativa sustinuta insusi de presedintele columbian Juan Manuel Santos.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>