China urmeaza sa plaseze o sonda pe orbita Lunii pana la finele anului

Postat de pe 16 august 2014
satelit.emisii.dioxid.carbon

Conform unui comunicat publicat recent de catre autoritatile chineze, China urmeaza sa trimita in spatiu pana la sfarsitul anului o sonda care va orbita in jurul Lunii pentru ca mai apoi sa revina pe Terra, astfel marcand o noua etapa din ambitiosul program spatial al Beijing-ului.

In cadrul comunicatului se mai specifica faptul ca sonda se afla deja in drum spre centrul de lansare, din provincia Sichuan (sud-vestul Chinei).

Un asemenea tip de modul orbital, care vizeaza si revenirea pe Pamant, trebuie construit pentru a rezista la temperaturile foarte inalte provocate de frecarea cu aerul la reintrarea in atmosfera.

Cu ajutorul sondei spatiale se vor putea testa tehnologiile care urmeaza sa fie utilizate in cadrul misiunii Chang’e-5. Scopul misiunii este prelevarea de esantioane de sol de pe Luna.

Programul spatial al Beijing-ului se confrunta cu o mare problema cand vine vorba de slaba dezvoltare tehnologica, considerand ca programul spatial extrem de costisitor este un simbol al includerii Chinei printre marile puteri ale industriei spatiale.

Anul precedent, modului de exploatare spatiala Yutu (Iepurele de Jad) a reusit sa efectueze o aselenizare usoara, iar ulterior a intampinat unele probleme mecanice in decursul misiunii Chang’e – 3.

In programul spatial chinez se regasesc si unele obiective putin mai indraznete cum ar fi instalarea pe orbita inainte de anul 2020, a unei statii spatiale permanente dar si trimiterea unui om pe Luna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>