Cometa ISON a devenit vizibila cu ochiul liber

Postat de pe 18 noiembrie 2013
cometa.ison.vizibila

Cometa ISON, denumita si “Cometa Secolului”, a dezvoltat o superba multi-coada si a crescut de cateva ori, ajungand sa fie vizibibla, incepand cu data de 15 noiembrie, cu ochiul liber in locuri cu cer curat si negru.

Cometa ISON a fost denumita de presa drept “cometa secolului” pentru ca unii astronomi au estimat ca pe data de 28 noiembrie 2013 cometa va lumina pe cer la fel ca si luna. Daca pentru o perioada vizibilitatea coemtei ISON incepuse sa scada, recent aceasta a crescut.

Astronomii afirma ca ISON va trece foarte aproape de Soare, la doar 1.165.000 km deasupra suprafetei fierbinti a stelei noastre. Sunt sanse destul de mari ca ISON sa supravietuiasca acestei treceri si sa devina o cometa stralucitoare sau foarte stralucitoare. Ramane de vazut cum va evolua pana atunci.

Anul 2013 poate fi numit si “Anul Cometelor”, datorita multitudinii de comete ce au fost vizibile: incepand cu C/2011 L4 (PanSTARRS) in primavara, C/2012 S1 (ISON), C/2013 R1 (Lovejoy), C/2012 X1 (LINEAR), 2P/ Encke si acum C/2013 V3 (Nevski).

Sursa foto: DamienPeach.com 

Cititi si

Cometa ISON va oferi un spectacol nemaivazut pe 28 noiembrie
Cometa ISON: ce se va intampla pe 28 noiembrie 2013

 

Un comentariu

  1. Pingback: Cometa ISON ar putea fi vizibila cu ochiul liber in ziua de 26 decembrie | Revista Meteo.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>