Consumul de sucuri din fructe poate duce la o crestere a tensiunii arteriale

Postat de pe 13 octombrie 2014
suc.fructe.efecte.negative

Conform unui studiu realizat de cercetatorii australieni din cadrul Swinburne University of Technology din Hawthorn, Australia, un consum zilnic de sucuri de fructe la micul dejun pot duce la aparitia si instalarea hipertensiunii arteriale.

Oamenii de stiinta spun ca persoanele care obisnuiesc sa consume in mod regulat sucuri de fructe proaspete, cum ar fi cel de portocale, au un nivel mult mai ridicat al tensiunii arteriale decat in cazul persoanelor care consuma acest timp de bautura doar ocazional.

Mai mult, hipertensiunea arteriala poate duce la o crestere a riscului de instalarea a unor tulburari cardiace cum ar fi angina perctorala, dar si de producere a unui infarct.

Matthew Pase, profesor si autor principal al studiului, afirma faptul ca aceasta descoperire se va dovedi a fi extrem de importanta datorita faptului ca exista “perceptia generala conform careia sucul de fructe proaspete este sanatos pentru organism”.

Desi sucurile de fructe contin o serie de vitamine esentiale, acestea au un nivel crescut de zaharuri si o cantitate relativ scazuta de fibre.

Tocmai din acest motiv, un consum frecvent de sucuri de fructe proaspete poate duce la o crestere a nivelului de zahar din alimentatie – provenind din restul de alimente si bauturi consumate in timpul zilei.

Profesorul mai precizeaza faptul ca un pahar de 250 de mililitri cu suc de fructe poate sa contina chiar si 115 calorii, echivalentul a sapte lingurile de zahar. Iar daca mergem mai departe si facem o comparatie, o doza de cola contine 139 de calorii.

De asemenea, un consum regulat de suc de fructe proaspete poate avea un efect negativ asupra smaltului in randul copiilor mici. Astfel, specialistii recomanda parintilor sa inlocuiasca aceste tipuri de bauturi fie cu apa, fie cu lapte.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un consum zilnic de zahar de cel mult sase lingurite.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>