County Park Pennsylvania – Locul in care pietrele canta

Postat de pe 4 martie 2014
pietre

Exista o zona pe planeta asta in care pietrele scot anumite sunete in momentul in care bati in ele, asa cum puteti vedea si in video-ul de la sfarsitul articolului. Acest lucru se petrece in County Park din Pennsylvania, locul in care fiecare piatra scoate un sunet diferit. Zona este renumita pentru intinderea sa vasta, 52 hectare, care este vizitata anual de foarte multi turisti pentru peisajul absolut remarcabil si de catre cei dornici sa auda sunetele pe care le scot faimoasele pietre.

Pietrele se gasesc pe o intindere de 3,2 hectare din totalul de 52 de hectare, putandu-se gasi nu doar pietre mici si mari, ci si bolovani de toate marimile si formele care scot sunete pe care le-am putea regasi in cadrul unei melodii. Acest peisaj pare a fi desprins din filmele de animatie in care magia este posibila, insa exista foarte multe persoane care se indoiesc de faptul ca aceste pietre ar putea crea acest peisaj feeric doar prin simpla lor lovire cu un obiect metalic. De-a lungul timpului geologii si cercetatorii au incercat sa desluseasca acest mister insa, in urma cercetarilor si experimentelor efectuate, nu au putut ajunge sa ofere un raspuns la intrebarea “Ce anume face ca pietrele sa scoata sunetele respective?”.

Totusi, sunetele pe care pietrele le scot sunt de o frecventa atat de joasa incat urechea umana nu le poate percepe. Cel care a descoperit aceasta minune a fost geologul Richard Faas in anul 1965, in urma efectuarii unor cercetari stiintifice. Conform cercetatorului, tonurile de la mai multe pietre interactioneaza unele cu celelalte, aceastea adunate emitand sunetul perceptibil urechii umane. In urma cercetarilor acesta a putut determina ca exista posibilitatea ca pietrele sa contina diabaza, substanta vulcanica bugata in fier si minerale grele.

Conform unei alte teorii, “cantecul” pietrelor poate fi atribuit presiunii sau frecarii dintre ele, determinand aparitia unui efect audio. De asemenea, trebuie sa amintim faptul ca aceste pietre au ajuns pe acel teren in urma unei avalanse ce s-a petrecut pe muntele din zona. Mai mult decat atat, vegetatia si insectele nu sunt prezente in aceasta zona. Conform unor turisti care au vizitat aceasta zona, busolele lor nu au functionat in aceasta zona, si totusi nu s-au inregistrat radiatii peste nivelul normal. Un fapt mai putin cunoscut este ca in acea zona se tin si anumite concerte, unii muzicieni folosind si acele pietre pentru a conferi muzicii lor un aer cu totul aparte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>