Cum vor arata aeroporturile viitorului

Postat de pe 29 octombrie 2014
aeroport1.000

La ce te gandesti prima oara cand spui aeroport? Probabil ca iti amintesti pistele lungi, controlul de securitate si, nu in cele din urma, orele de asteptare. In viitor, mult mai repede decat te-ai astepta, toate aceste vor disparea. Aeroporturile viitorului vor fi atat de incredibile incat vei veni cu cateva ore inainte zborului pentru a innota putin in piscina .

Iti prezentam cateva lucruri interesante care se vor schimba odata cu aparitia acestor aeroporturi:

1. Ferestrele digitale vor inlocui magazinele duty-free

Magazinele duty-free sunt acum printre singurele locuri prin care te mai poti plimba cand esti in asteptarea zborului. In timp, acestea vor fi inlocuite de ferestre digitale imense, un nou format de cumparaturi pentru cei aflati in tranzit. Cateva aeroporturi, precum cel din New Delhi sau Frankfurt, deja le permite calatorlor sa cumpere aceste produse in format QR cu ajutorul smartphone-ului personal. Companiile specializate pe astfel de tehnologii deja se gandesc cum sa transforme spatii mari, precum peretii suu vitrinele in adevarate spatii de cumparaturi.

2. Recunoasterea faciala va inlocui pasapoartele

Da, este adevarat. Sistemele de recunoastere a figurilor faciale vor inlocui pasapoartele traditionale. Acest lucru va afce ca persoanele sa fie identificate mult mai implu si mai rapid, va reduce numarul cozilor, timpul de asteptare si toate lucrurile acestea care pot deveni foarte deranjante.

3. Etichete digitale pentru bagaje

T-ai imaginat vreodata ca iti vei putea urmari bagajul in orice moment? Acest lucruva fi posibil multumita etichetelor digitale pentru bagaje. Acest sistem va impiedica binecunoscuta pierdere a bagajelor. Deja compania British Airways este in tratative pentru implementarea acestui sistem, asa ca fii pe faza!

4. Scannerele biometrice vor ajuta controalele de securitate

Cea mai neplacuta parte pentru toti cei care aleg sa calatoreasca cu avionul este controlul de securitate. Cozile sunt lungi, uneori chiar infinite, lucru care iti va da batai de cap si iti va manca mult din timpul tau. De asemenea, trebuie sa iti scoti cureaua, geaca, uneori chiar si papucii. In viitorul apropiat, cardurile biometrice vor inlocui pasapoartele iar un software specializat e recunoasterea faciala va fi utilizat pentru a identifica expresiile faciale si miscarile corporale ce pot pune in pericul securitatea aeroportului. Mai mult decat atat, scannere speciale cu laser vor controla in timp real bagajee calatorilor.

5. Arhitectura speciala

Aeroportul viitorului nu va fi deloc plictisitor. Pregateste-te sa te bucuri de o experienta de prima clasa cu piscine, cristal, arhitecturi pentru interioare. Va semana foarte mult cu un hotel extrem de luxos si modern. Piese extravagante, locuri de relaxare, biblioteci, toate acestea vor face parte din aeroportul viitorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>