Dieta mediteraneana extrem de benefica pentru sanatatea rinichilor

Postat de pe 6 noiembrie 2014
dieta.mediteraneana.rinichi

Potrivit unui studiu publicat recent, persoanele care adopta o dieta mediteraneana prezinta un risc mai scazut de dezvoltare a bolilor cronice de rinichi.

Chiar daca rinichii probabil nu sunt considerati de multe persoane la fel de importanti precum creierul sau inima, acest organ influenteaza intr-o proportie mare starea generala de bine.

Pe scurt, rinichii asigura o buna functionare a organismului, pastrandu-ne vii datorita inlaturarii toxinelor produse in timpul proceselor metabolice. Mai mult, acestia ajuta si la reglarea presiunii sangelui prin mentinerea unui echilibru intre nivelul de sare si cel de apa din organism.

Pe masura ce imbatranim, la nivelul rinichilor se intalneste un declin treptat. Vestea buna este ca exista o solutie pentru a incetini acest proces. Potrivit studiului, sanatatea rinichilor poate fi asigurata prin oferirea unei atentii sporite a persoanelor la alimentatie.

Cercetatori din cadrul Societatii Americane de Nefrologie (American Society of Nephrology) au descoperit faptul ca persoanele care adopta o dieta mediteraneana se bucura de rinichi sanatosi.

Astfel, monitorizand 900 de voluntari timp de 7 ani de zile, cercetatorii au determinat ca persoanele care au urmat o dieta mediteraneana erau cu 17% mai putin predispuse sa dezvolte boli cronice de rinichi, potrivit Science Daily.

Mai mult, persoanele care obisnuiau sa consume alimente sau preparate regasite in dieta mediteraneana sau care se asemanau foarte mult cu aceasta, prezentau un risc cu 50% mai scazut de a suferi de boli renale cronice si un risc cu 42% mai scazut de declin rapid al rinichilor.

Astfel, se pare ca o alimentatie bazata pe legume si fructe si grasimi benefice pot deveni mana cereasca pentru rinichii unei persoane. Pe de alta parte, consumul de carnuri, dulciuri sau mancaruri procesate dauneaza in mod evident acestui organ.

De asemenea, in urma cu ceva timp s-a determinat faptul ca dieta mediteraneana poate intarzia sau reduce riscul de aparitie a bolii Alzheimer, a cancerului, bolilor cardiovasculare dar si a riscului de diabet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>