Eclipsa partiala de soare vizibila in America de Nord in decursul zilei de joi

Postat de pe 23 octombrie 2014
eclipsa.partiala.soare

Astazi, in marea majoritate a Americii de Nord, exceptie facand o parte din estul Canadei se va putea bucura de o eclipsa partiala de Soare.

Potrivit space.com, eclipsa partiala de Soare va fi vizibila pentru locuitorii Statelor Unite ale Americii, Mexic si Canada. Eclipsa partiala de Soare are loc in momentul in care o parte a discului solar ajunge sa fie acoperit de Luna.

Din pacate pentru locuitorii situati in estul Canadei, acestia nu se vor putea delecta cu acest eveniment astral deoarece Soarele va apune inainte ca eclipsa sa inceapa.

Mai mult, locuitorii situati in estul Siberiei vor putea observa o parte a acestei eclipse in dimineata zilei de vineri.

Totusi, cea mai buna regiune pentru a observa fenomenul astronomic este Zona Cercului Polar nordic din Canada, unde 80% din discul solar va fi acoperit de luna. Urmatoarea eclipsa de Soare vizibila in tara noastra va avea loc pe data de 20 martie a anului viitor.

O eclipsa de Soare are loc in momentul in care Luna, in orbita ei terestra, ajunge sa se interpuna intre Soare si Pamant. Pentru a observa acest tip de fenomen astronomic nu este nevoie de instrumente specializate insa, se recomanda utilizarea filtrelor de protectie dat fiind faptul ca privitul direct spre soare poate afecta serios vederea, ducand chiar la orbire. Tocmai de aceea, specialistii recomanda utilizarea ochelarilor speciali.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>