Efectele El Nino: Cea mai calduroasa vara din ultimii 100 de ani

Postat de pe 3 iunie 2014
global.warming

Poate ca ploile recente si temperaturile scazute nu v-au priit prea mult, insa vara aceasta vom tanji dupa putine precipitatii si putina racoare.

Un lucru mai putin imbucurator se va petrece vara aceasta. Pe langa faptul ca vom avea 3 luni extrem de fierbinti, vara aceasta ar putea fi chiar si una dintre cele mai calduroase veri din ultimul secol.

Valurile de caldura si efectele acestora se vor simti la inceput in sud-estul tarii, iar mai apoi in vestul Romaniei unde, temperaturile specifice acestei luni se vor situa peste mediile climatologice normale. De asemenea, se vor semnala si unele episoade de seceta.

In lunile iulie si august lucrurile nu vor fi tocmai roz deoarece canicula va afecta majoritatea regiunilor din tara, posibilitatea ca sa ne putem bucura de ploi fiind relativ scazuta.

Astfel, am putea discuta despre cea mai calduroasa vara din momentul in care au inceput sa fie facute primele masuratori, si anume in urma cu mai bine de un secol. Toate aceste anomalii s-ar produce din cauza fenomenului El Nino, care anul acesta este extrem de puternic.

El Nino duce la incalzirea apelor Oceanului Pacific, ceea ce influenteaza cresterea temperaturilor medii la nivelul globului. Totusi, ramane de vazut daca recordurile absolute inregistrate in Romania pe parcursul verii vor fi doborate: in anul 1961 la Braila s-au inregistrat 44,5 grade Celsius.

Mai multe tari se pregatesc deja pentru a evita o criza de alimente la nivel global. El Nino ar putea inunda recoltele din America Centrala si de Vest si Brazilia. De asemenea, in regiuni precum Australia, Asia de Sud-Est, India si Africa s-ar putea semnala temperaturi excesive si lipsa de apa.

2 Comments

 1. cir

  6 iunie 2014 at 8:37

  Si noi pregatim de o criza alimentara mondiala: ne vindem pamanturile, gonim lucratorii tineri in alte tari si ne batrem joc (vezi greutatitel birocratice de la fondurile europene) de cei care isi lucreaza pamantul.

 2. andrei

  8 iulie 2014 at 15:09

  HAHAHAHA !!!! Specialistii ar trebui sa cheltuie banii altora, nu pe ai mei, pentru astfel de prognoze. Auzi: “El Nino”!
  E 8 iulie si inca n-am avut caldura aproape deloc. Centrala de apartament am trecut-o “pe vara”la 15 iunie si s-ar putea ca in curand sa o pornesc din nou, din cauza noptilor foarte reci. Iar zilele sunt… ca-n septembrie. Iar acum se prognozeaza scaderea temperaturilor, mai mult.
  HAHAHAHA !!!!!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>