Emiratele Arabe Unite isi va crea propria agentie spatiala

Postat de pe 23 iulie 2014
planeta.marte.emiratele.arabe.unite

In decursul saptamanii trecute, agentia oficiala WAN a Emiratelor Arabe Unite au anuntat ca doresc infiintarea unei agentii spatiale proprii, construind o sonda spatiala care este va fi programata sa ajunga pe planeta Marte in anul 2021, marcand aniversarea de 50 de ani de la crearea statului federal din Golful Persic.

Agentia oficiala WAN a anuntat ca, astfel Emiratele Arabe unite vor face primii pasi in domeniul explorarii spatiale.

Vicepresedintele Emiratelor Arabe Unite si suveran al Dubaiului, seicul Mohammad Ben Rached Al-Maktoum a declarat ca explorarea spatiului si a planetei Marte constituie o adevarata provocare, alegand-o pe aceasta datorita faptului ca ii motiveaza.

Citat de catre WAM, seicul Mohammad a adaugat ca toate investitiile E.A.U. in domeniul explorarii spatiale au depasit deja suma de 20 de miliarde de dirhami (5,44 miliarde dolari).

De asemenea, acesta a specificat ca noua agentie va include mai multe componente care se regasesc deja in domeniul spatial, cum ar fi Dubaisat, specializat pe productia de sateliti, si se vor incheia parteneriate la nivel international.

Sonda martiana pe care Emiratele Arabe Unite o vor contrui este planuita sa parcurga 60 de milioane de kilometri, avand nevoie de circa noua luni sa poposeasca pe Marte.

Emiratele Arabe Unite sunt o federatie care a luat fiinta in anul 1971 prin unirea a sapte emirate din Golful Persic, devenind astfel a noua tara din lume care si-a stabilit ca obiectiv explorarea planetei Marte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>