Furtuna Xaver: cod rosu in nordul Europei

Postat de pe 5 decembrie 2013
furtuna.xaver

Nordul Europei sta sub avertizare cod rosu din cauza furtunei Xaver, o furtuna de zapada de intensitatea unui uragan. Din cauza furtunei Xaver in Germania si Polonia au fost emise avertizari cod rosu de furtuna.

Marea Britanie a fost lovita deja de furtuna Xaver care s-a manifestat prin rafale de vant de peste 160 kilometri pe ora. Peste 20.000 de case au ramas fara curent electric, iar autoritatile anunta ca in noaptea de joi si vineri dimineata vor fi inundatii majore din cauza furtunii.

Joi noapte Germania, Danemarca, Suedia si Polonia vor fi lovite de ploi torentiale, ninsori si rafale de vant puternice.

Germania si Polonia vor fi cele mai afectate, meteorologii au emis deja cod rosu. De aceea, autoritatile germane i-au sfatuit pe localnici sa-si securizeze locuintele, iar conducerea aeroportului din Hamburg i-a avertizat pe calatori de posibile anulari ale zborurilor sau intarzieri.

In Suedia si Danemarca autoritatile au anulat mai multe trenuri pentru a preveni viitoarele incidente aparute pe calea ferata. De asemenea, traficul maritim in Marea Nordului si Marea Baltica a fost dat si acesta peste cap.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>