Guvernul se asteapta la geruri anormale, meteorologii nu confirma

Postat de pe 11 noiembrie 2013
iarna geroasa

In cel mult doua saptamani mase de aer arctic se vor abate asupra Romaniei si vor provoca geruri anormale, anunta un document oficial al Guvernului.

Frigul va fi atat de intens, incat primariile vor avea probleme cu asigurarea incalzirii, spune documentul. Meteorologii NU confirma insa aceasta prognoza sumbra a Guvernului.

Prognoza care vorbeste despre masele de aer arctic care vor provoca geruri neasteptate pana la sfarsitul acestui an apare in Nota de Fundamentare a unei Ordonante de Urgenta a Guvernului, potrivit Mediafax.

In act se spune ca primariile risca sa nu aiba suficienti bani pentru asigurarea incalzirii, asa incat prin derogare de la Legea Finatelor Publice, primariile sa poate primi bani din fondul de rezerva al guvernului.

In document nu se precizeaza nicio suma, asa ca banii vor fi alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei, in functie de nevoile primariilor.

In ciuda pregatirilor facute de Guvern, reprezentantii Administratiei Nationale de meteorologie spune ca vom avea o iarna obisnuita, iar gerurile vor fi mai intense in ianuarie si februarie.

5 Comments

 1. CHOPPERU

  11 noiembrie 2013 at 15:03

  PAI DACA GUV. MINTE CA PREMIERUL E BINE ….!

 2. misu

  11 noiembrie 2013 at 17:38

  Voi cei din Guvern si asa dormiti pe voi,mai faceti si prognoza meteo? Nu aveti alte griji,probleme decat sa bagati lumea in sperieti?

 3. Jimy

  13 noiembrie 2013 at 15:15

  Pai, pina acum nu au cheltuit cu caldura. Unde sint banii din aceste 2-3 luni? Puteau sa suplimenteze lunile de iarna grea cu economiile de pina acum. Dar la asa guvern gospodar, asa primari avem. Stiu sa cheltuiasca aiurea si sa mai ceara bani, pentru ca Dumnezeu a dat iarna ca in toti anii si… iar i-a prins nepregatiti. Pe primari si pe drumari. E regula, stim.

 4. Doru Dascalu

  18 noiembrie 2013 at 11:02

  Nu se poate! Cum adică iarna o să fie ger?! Extraordinar şi eu care mi-am luat bilete la mare crezând că va fi ca întotdeuna iarna +30 la umbră. Fantastic ce tari sunt descoperitorii şi cecetătorii ăştia în ale vremii. Bravo domnilor! Mulţumim din inimă parti…ptiu drace, celor ce se ocupă cu informarea corectă a cetăţenilor. Doar aşa am aflat şi că în luna iulie va fi foarte cald. De ce or fi botezat strămoşii noştri luna iulie luna lui cuptor încă nu se ştie. Dar sper să se facă cecetări şi să fim lămuriţi.

 5. ioana

  23 noiembrie 2013 at 16:13

  banii alocati mascheaza cred ,,mita ,, pentru urmatoarele alegeri si pentru ca trebuia o ,,justificare pentru FMI si pentru altii….le-au spun banii pentru caldura….

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>