Jocurile Olimpice de iarna de la Soci: a inceput sa creasca stratul de zapada

Postat de pe 20 ianuarie 2014
soci.rusia

Dupa ce rusii s-au confruntat cu o lipsa acuta de zapada, ceea ce ar fi periclitat desfasurarea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, cu mai putin de trei saptamani inaintea deubutului competitiei, statiunea a fost acoperita de zapada. Organizatorii sunt acum linistiti, partiile fiind acoperite cu un strat destul de gros de zapada, care are sanse sa se mentina pana la inceputul lunii februarie, cand incep Jocurile Olimpice.

Rusii spun ca nu mai exista motive de ingrijorare privind lipsa zapezii in statiune, mai ales ca prognozele meteorologilor anunta in continuarea precipitatii sub forma de zapada.

A XXII-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna se va desfasura in orasul Soci, Rusia in perioada 7 – 23 februarie 2014, cateva probe avand loc insa in orasul-statiune Krasnaia Poliana. Vor avea loc 98 de probe sportive in cadrul a 15 sporturi.

Jocurile Olimpice de iarna reprezinta un eveniment sportiv care se desfasoara o data la patru ani.

Primele jocuri olimpice de iarna au avut loc in 1924 in Franta la Chamonix. Pana in 1992, jocurile s-au desfășurat in aceiasi ani ca si jocurile olimpice de vara. Din anul 1994, ele au loc tot la patru ani dar decalate cu doi ani fata de jocurile de vara.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>