Locurile unde au avut loc cele mai puternice cutremure in primele patru luni ale anului

Postat de pe 8 mai 2014
cutremure-aprilie-2014

In decursul lunii aprilie s-au inregistrat un numar mult mai ridicat de cutremure majore decat ar fi fost normal. Acest lucru poate fi vizibil prin intermediul unei animatii realizate de Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (PTWC) in cadrul careia sunt prezentate toate seismele importante care au zguduit lumea incepand cu anul 2014.

Conform celor de la DailyMail, in medie planeta noastra a fost zguduita in fiecare luna de unul sau doua cutremure cu o magnitudine de peste 6,5 grade pe scara Richter. Daca ar fi sa luam in calcul si cutremurele mai putin puternice se poate afirma faptul ca in fiecare zi s-au inregistrat seisme, chiar si odata pe ora.

Datele oferite de catre PTWC ne releva faptul ca luna aprilie a fost un record in privinta cutremurelor. Astfel, in decursul acestei luni s-au inregistrat 13 seisme majore, dintre care 5 au avut o magnitudine de peste 7,8 grade pe scara Richter, declansand astfel si unele alerte de tsunami.

In videoclip se poate observa cum Pamantul este calm pana pe 1 aprilie, zi in care s-a inregistrat un cutremur de 8.2 care a lovit nordul statului Chile. Mai apoi, Insulele Solomon din sudul Oceanului Pacific au fost lovite de un cutremur major. De asemenea, miscari seismice care au inregistrat o magnitudine peste nivelul normal s-au semnala si in Nicaragua, Canada, Mexic, cat si in Atlanticul de Sud.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific nu a oferit nicio indicatie vis-a-vis de motivele care ar fi putut duce la puternica activitate seismica inregistrata in luna aprilie.

sursa foto: Captura Youtube

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>