Luna noiembrie din acest an a fost cea mai calduroasa de cand au inceput masuratorile de temperatura

Postat de pe 18 decembrie 2013
temperaturi noiembrie

Luna care tocmai a trecut a fost cea mai calduroasa luna noiembrie la nivel global, de cand au inceput masuratorile de temperatura, in 1880.

Potrivit NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration), in luna noiembrie temperatura medie la sol si la suprafata oceanelor a ajuns la 13.68 grade Celsius, cu 0.78 grade mai mult decat media din secolul trecut, care a fost de 12.9 grade Celsius.

O temperatura globala in luna noiembrie mai joasa decat media din secolul al XX-lea s-a inregistrat in 1976, in timp ce februarie 1985 a fost ultima luna in care s-a inregistrat cea mai joasa temperatura medie in lume.

Majoritatea regiunilor planetei au cunoscut, in noiembrie 2013, temperaturi mai ridicate decat media, intre care Eurasia, zona de coasta a Africii, America Centrala, America de Sud si unele zone din nordul Atlanticului, sud-estul Pacificului, Oceanul Indian si cea mai mare parte a sudului Rusiei.

Insa nordul Australiei, unele parti din America de Nord, sud-vestul Groenlandei si regiuni ale oceanului din apropierea Americii de Sud au fost mai reci decat media in noiembrie. Nicio regiune de pe glob nu a inregistrat recorduri de frig in aceasta luna, precizeaza NOAA.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>