Merele, alimentul cel mai eficient pentru combaterea respiratiei neplacute provocate de usturoi

Postat de pe 25 iunie 2014
mere-respiratie-urat-mirositoare

Conform unui studiu realizat de cercetatorii americani, merele, menta si sucul de lamaie sunt principalele alimente care te pot ajuta sa scapi de respiratia mai putin placuta provocata in urma consumului de usturoi.

Potrivit studiului publicat in Journal of Food Science, nu doar merele, menta si sucul de lamaie pot ajuta la acest lucru, ci si ceaiul verde, patrunjelul sau spanacul.

V-ati intrebat vreodata de ce, dupa consumul de usturoi, respiratia ta nu este una tocmai placuta? Acest lucru se datoreaza unui compus care se gaseste in usturoi, sulfura de metil alil, care nu poate fi metabolizat de organism in timpul digestiei. Asadar, acest compus este eliminat din organism prin intermediul transpiratiei si al respiratiei.

Voluntarii care au luat parte la acest studiu au consumat usturoi in stare naturala, dupa care au consumat o serie de alimente pentru a putea determina care sunt eficiente in lupta impotriva respiratiei neplacute.

In urma consumarii tutururor alimentelor, s-a putut determina faptul ca merele reprezinta cel mai eficient aliment pentru a combate respiratia neplacuta.

De asemenea, toate alimentele consumate care s-au dovedit a fi eficiente sunt bogate in anumiti compusi numiti polifenoli. Acestia au rolul de a descompune substantele cu miros intepator de usturoi. Mai mult decat atat, in urma studiului s-a putut determina faptul ca aciditatea din sucul de lamaie s-a dovedit eficienta in procesul de eliminare a respiratiei neplacute.

Pentru a evita pe cat de mult posibil respiratia mai putin placuta, cercetatorii recomanda combinarea acestor alimente cu usturoiul in momentul in care acest lucru este posibil.

In urma unei cercetari efectuate anterior s-a putut determina ca laptele are rolul de a reduce semnificativ concentratiile de substante chimice care determina mirosul de usturoi sa fie de lunga durata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>