NASA confirma: Vrem sa trimitem oameni pe Marte in 2035

Postat de pe 6 iunie 2014
terra

Agentia spatiala americana, binecunoscuta NASA, a confirmat in decursul acestei saptamani faptul ca doreste sa trimita oameni pe Marte in anul 2035. Totusi, s-a precizat si faptul ca este nevoie de sprijin international pentru ca acest lucru sa se realizeze.

Ellen Stofan, un om de stiinta renumit, a prezentat in cadrul unui eveniment desfasurat in Marea Britanie planurile NASA de a efectua o astfel de misiune in urmatorii douazeci de ani.

Majoritatea realizarilor celor de la NASA s-au concentrat in special in jurul planului de a reusi sa trimita oameni pe Marte.

Drept urmare, a fost creat lansatorul SLS (Space Launch System), care poate sa transporte pe orbita incarcaturi care pot atinge 130 de tone. Aceasta noua racheta ar putea fi folosita pentru a transporta astronautii de la bordul Statiei Spatiale Internationale, ajutand omenirea sa exploreze niste limite ale Sistemului Solar care pareau la un moment dat intangibile. Mai mult decat atat, a fost construita si capsula Orion, care poate transporta in spatiu chiar si sase astronauti. Aceste doua inventii vor ajuta oamenii in viitor sa aterizeze pe suprafata lui Marte, inainte de a reveni pe Pamant.

Nu il ultimul rand, in decursul lunii precedente, agentia spatiala americana a prezentat si toate elementele esentiale pentru crearea unui prototip de costum spatial care ar putea fi imbracat de catre astronauti cand vor decide sa faca prima calatorie spre Marte.

Conform celor de la NASA, desi costumul Z-2 este doar un prototip, multe elemente ale acestui costum s-ar putea regasi in costumele purtate de primii oameni care vor atinge suprafata Planetei Rosii.

Ellen Stofan a adaugat ca pentru a putea raspunde la o serie de intrebari daca ar fi existat vreodata viata pe Marte, este absolut necesar ca oamenii de stiinta sa ajunga intai pe acea suprafata. Desi trimiterea oamenilor pe Marte reprezinta principala misiune a agentiei spatiale americane, drumul este extrem de lung iar tehnologiile ar trebui sa fie pregatite.

Omul de stiinta a mai adaugat ca inainte de a trimite oameni pe Marte, NASA planuieste o alta misiune prin care sa mute un asteroid intre Pamant si Luna, care ar urma sa fie vizitat de astronauti. Aceasta misiune ar avea rolul de a testa tehnologiile care ar urma sa faca misiunea pe Marte posibila.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>