NOAA: Septembrie 2014, cea mai calda luna septembrie din 1880 pana in prezent

Postat de pe 22 octombrie 2014
global

Agentia Americana oceanografica si atmosferica (National Oceanic and Atmospheric Admininistration/NOAA) a anuntat la inceputul acestei saptamani faptul ca luna septembrie a anului acesta a fost cea mai calda luna septembrie de pe glob din 1880 si pana in prezent.

Mai mult, aceasta luna a fost a 38-a luna septembrie consecutiva in care temperatura globala terestra a fost peste media secolului al XX-lea, a adaugat NOAA.

In luna august, temperatura medie inregistrata la suprafata oceanului si a pamantului a atins 15,72 grade Celsius, cu 0,72 grade peste media secolului al XX-lea, de 15 grade Celsius.

Mai mult, in anul 2014, lunile mai, iunie, august si septembrie sunt cele mai calde luni care s-au inregistrat din 1880 si pana in prezent.

Exceptand luna februarie a acestui an, toate celelalte luni ale anului 2014 se situeaza in primele patru cele mai calde luni inregistrate vreodata pentru fiecare dintre ele, specifica NOAA.

Locurile in care recordurile de caldura s-au inregistrat sunt nordul Africii de Vest, regiunea de litoral situata in sud-estul Americii Latine, sud-vestul Australiei, unele regiuni din Orienul Mijlociu dar si cateva din Asia de Sud-Est.

Temperatura globala din luna septembrie a acestui an la suprafata oceanelor a depasit cu 0,66 de grade Celsius media temperaturilor din secolul al XX-lea, care era de 16,2 grade Celsius, conform Agerpres.ro

Nu in ultimul rand, Agentia Americana oceanografica si atmosferica a declarat faptul ca tot in luna septembrie a acestui an s-a inregistrat si cea mai ridicata temperatura din 1880 la suprafata oceanelor, aceasta crestere putand fi observata la nivelul tuturor oceanelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>